Det er flere grupper som vaksineres samtidig. Med det antall doser vi har fått til nå, så kommer vi sakte med sikkert ned i aldersgrupper 72-74 år og prioriteringsgruppe 4 - personer mellom 18-64 år med risiko og underliggende sykdommer. Når kommunen prioriterer hvem som skal få vaksiner først så følger vi FHI sine retningslinjer strengt. 

Alle som har meldt seg på vil få telefon fra helsestasjonen eller legekontoret for time til vaksinering. Dersom du tilhører en risikogruppe, og ikke er satt på vaksineliste så må du kontakte din fastlege eller legekontoret. 

Alle over 18 år kan melde seg på til vaksinering her

Folkehelseinstituttet har anbefalt å stoppe videre bruk av AstraZeneca-vaksinen (Vaxzevria) i det norske koronavaksinasjonsprogrammet. De som har fått første dose av AstraZeneca-vaksinen får tilbud om en annen koronavaksine som dose 2. 

-Vi kommer tilbake med konkret informasjon om når og hvordan de som har fått første dose skal få andre dose. Én dose gir god beskyttelse mot Covid-19 i minst 12 uker, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet. Les mer her.