Forslag og frist for innspill

Forslag til politivedtekter
Høringsbrev
Normalpolitivedtekter

Høringsuttalelsene bes sendt skriftlig til postmottak@hamaroy.kommune.no, eller til Hábmera suohkan/Hamarøy kommune, Marie Hamsuns vei 3, 8294 Hamarøy.

Fristen for å komme med høringsinnspill er 15. august 2020.

Bakgrunn

Formannskapet behandlet i møte 10.06.2020 sak 69/2020 «Politivedtekter for Hábmera suohkan - Hamarøy kommune», og besluttet følgende: Politivedtekter for Hamarøy Kommune (1849) foreslås som vedtekter for Hábmera suohkan – Hamarøy kommune (1875), og sendes på høring før endelig politisk behandling.

I etterkant av dette vedtaket ble det kjent gjennom innspill fra politiet at vedlagte rundskriv datert 13. februar 2018 fra politidirektoratet angående mal for «Normalpolitivedtekter» burde ligge til grunn for nye politivedtekter. Administrasjonen har tatt dette til etterretning, samt innarbeidet innspill fra politiet.

Politivedtekter er lokalt vedtatte bestemmelser som fungerer som et supplement til den alminnelige lovgivningen. Mange av bestemmelsene handler om ro og orden på offentlig sted i den kommunen som vedtar vedtektene.

Det fremgår av forvaltningsloven § 37 annet ledd at enhver som forskriften skal gjelde for, har anledning til å komme med høringsinnspill. Det betyr at alle innbyggere i kommunen har mulighet til å komme med innspill til de foreslåtte politivedtektene. Forslaget til ny forskrift skal gjøres kjent for kommunens innbyggere, næringsliv, foreningsvirksomhet. Høringen skal derfor være tilgjengelig på kommunen sin nettside, sosiale medier, på kommunehuset og på biblioteket. Politiet er en sentral høringsinstans

Næringslivet, organisasjoner og enkeltpersoner inviteres til å komme med innspill.