Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Arrangement

Pappatreff på biblioteket

Har du pappapermisjon og syns dagene kan bli litt lange uten noen andre enn babyen å snakke med? Da kan biblioteket være løsningen for deg. I samarbeid med Hamarøy helsestasjon arrangerer Hamarøy bibliotek pappatreff både på Drag og på Oppeid. 

Pappatreff på biblioteket. Foto: Hamarøy kommune

Drømmer i Salten - vil du dele din drøm?

10 kommuner går sammen for å finne ut hva innbyggerne drømmer om. Drømmer i Salten er en statusrapport på hva folket i Salten tenker om framtiden. Å drømme, og se for seg en ønsket fremtid som ikke eksisterer, har vært livsviktig for oss mennesker i alle tider. Hvis du vil dele din drøm så kan du komme til folkebibliotekene i kommunen fram til påske for å legge din drøm i vår nye postkasse. Kanskje kan din drøm være med på å forandre framtiden for oss alle!

Drømmefangeren skal hjelpe oss å samle drømmene fra Hábmer/Hamarøy

Vi trenger hjelp til å pynte biblioteket til jul

Vi ønsker oss en flott pepperkakelandsby som kan pynte opp bibliotekene i den mørkeste tida, så nå sender vi ut en bønn til deg som er under 20 år. Kan du tenke deg å hjelpe oss med å pynte biblioteket ditt til jul ved å låne oss ditt selvbakte pepperkakehus?

Bilde: Pixabay.com

Messe for de navnløse - forfattertreff med Ellen Hofsø

I forlengelse av Samisk språkuke inviterer Hábmera girjjevuorkka/Hamarøy bibliotek til forfattertreff torsdag 2. november kl. 19.00. Ellen Hofsø vil presentere sin nyeste roman Messe for de navnløse som tar for seg pitesamenes historie fra 1650-tallet og fram til i dag. 

Ellen Hofsø. Foto: privat

Hverdagsjuss for voksne - på biblioteket

Lurer du på hva fremtidsfullmakt er, eller hvordan det blir med det som er etter deg når du går bort? Lina Therese Remlo er advokat i Eurojuris Nord i Narvik og hun kan gi deg svarene på dette. Lina Therese Remlos morslekt er fra Buvåg i Hábmer/Hamarøy, så hun har sterk tilknytning til kommunen. Hun ønsker å bruke så mye tid her som mulig.

Lina Therese Remlo

Åpning av lesekiosk og Det nye nord-arrangement

Onsdag var dagen for den offisielle åpningen av Lesekiosk nr 123. Hele Hábmera/Hamarøys Lesekiosk er plassert på Skutvik mellom den gamle dampskipskaia og Tankenes plass. Prosjektet Det nye nord har gjort at Lars Bremnes besøker kommunen vår denne uka. Dermed kunne vi kombinere åpninga av lesekiosken med minikonsert med Lars Bremnes og samtale mellom han og ordfører Britt Kristoffersen Løksa.

Ordfører Britt Kristoffersen Løksa sto for den offisielle åpningen

Åpning av lesekiosk samt konsert og samtale med Lars Bremnes

Onsdag 30. august skjer det store ting i Hábmera/Hamarøy. Endelig skal lesekiosk nr 123 åpnes på Skutvik ved den gamle dampskipskaia. Åpningen står ordfører Britt Kristoffersen Løksa for. Lars Bremnes vil bidra med kunstnerisk innslag.

BYRAA_Det nye nord_banner_Festspillnn_1920x1080_artistnavn-logo

Per Knutsen - minnekveld på biblioteket

Forfatter Per Knutsen (1951-2022) fra Buvåg i Hamarøy gikk bort sist sommer så altfor tidlig etter lengre tids sykdom. Per Knutsen var en produktiv og prisbelønnet forfatter. Han skrev til sammen 31 bøker for barn, ungdom og voksne. 8. juni kl. 18:00 på biblioteket på Oppeid tilegnes Per Knutsen og hans forfatterskap.

Per Knutsen 1951-2022

Skrivekurs på biblioteket i september

Har du fylt 15 år og har en forfatter i magen? Da har du sjansen til å teste ut dine evner 5. september på ettermiddagstid. Sarah Camille Osmundsen, spoken word-poet, kommer til Hábmera girjjevuorkka/Hamarøy bibliotek for å holde et lite skriveverksted. Du kan velge om du vil skrive på norsk eller engelsk. Skrivekurset er gratis og en del av satsingen mot Bodø 2024.

Sarah Camille Osmundsen