Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Arrangement

Hverdagsjuss for voksne - på biblioteket

Lurer du på hva fremtidsfullmakt er, eller hvordan det blir med det som er etter deg når du går bort? Lina Therese Remlo er advokat i Eurojuris Nord i Narvik og hun kan gi deg svarene på dette. Lina Therese Remlos morslekt er fra Buvåg i Hábmer/Hamarøy, så hun har sterk tilknytning til kommunen. Hun ønsker å bruke så mye tid her som mulig.

Lina Therese Remlo

Åpning av lesekiosk og Det nye nord-arrangement

Onsdag var dagen for den offisielle åpningen av Lesekiosk nr 123. Hele Hábmera/Hamarøys Lesekiosk er plassert på Skutvik mellom den gamle dampskipskaia og Tankenes plass. Prosjektet Det nye nord har gjort at Lars Bremnes besøker kommunen vår denne uka. Dermed kunne vi kombinere åpninga av lesekiosken med minikonsert med Lars Bremnes og samtale mellom han og ordfører Britt Kristoffersen Løksa.

Ordfører Britt Kristoffersen Løksa sto for den offisielle åpningen

Åpning av lesekiosk samt konsert og samtale med Lars Bremnes

Onsdag 30. august skjer det store ting i Hábmera/Hamarøy. Endelig skal lesekiosk nr 123 åpnes på Skutvik ved den gamle dampskipskaia. Åpningen står ordfører Britt Kristoffersen Løksa for. Lars Bremnes vil bidra med kunstnerisk innslag.

BYRAA_Det nye nord_banner_Festspillnn_1920x1080_artistnavn-logo

Per Knutsen - minnekveld på biblioteket

Forfatter Per Knutsen (1951-2022) fra Buvåg i Hamarøy gikk bort sist sommer så altfor tidlig etter lengre tids sykdom. Per Knutsen var en produktiv og prisbelønnet forfatter. Han skrev til sammen 31 bøker for barn, ungdom og voksne. 8. juni kl. 18:00 på biblioteket på Oppeid tilegnes Per Knutsen og hans forfatterskap.

Per Knutsen 1951-2022

Skrivekurs på biblioteket i september

Har du fylt 15 år og har en forfatter i magen? Da har du sjansen til å teste ut dine evner 5. september på ettermiddagstid. Sarah Camille Osmundsen, spoken word-poet, kommer til Hábmera girjjevuorkka/Hamarøy bibliotek for å holde et lite skriveverksted. Du kan velge om du vil skrive på norsk eller engelsk. Skrivekurset er gratis og en del av satsingen mot Bodø 2024.

Sarah Camille Osmundsen

Grenselostrafikken, losenes arbeid og ettermæle

Hendelsene under 2. verdenskrig har fått mye oppmerksomhet i det siste. Det skyldes blant annet storfilmer som Kampen om Narvik og Krigsseileren. Vårt eget område er kjent for grenselostrafikken som foregikk under store deler av 2. verdenskrig. 
Emilie Bergland Bakklund skriver masteroppgave om grenselostrafikken. Foto: privat

Språkkafé

Bli bedre i norsk og bli kjent med andre samtidig. Velkommen til språkkafé på Hamarøy bibliotek onsdager kl. 17-19.

Språkkafé på biblioteket. Foto: Hamarøy bibliotek

Litterær lunsjpause på biblioteket?

Velkommen til biblioteket tirsdag 4. oktober kl.11.30 for en snill stund med høytlesing av utdrag fra Knut Hamsuns Landstrykere. Du kan ta med deg matpakken og eller strikketøyet ditt. Kaffe/te spanderer biblioteket.

Lars Magnus Krogh Utne og Solveig Hirsch. Foto: Arina Karbovskaya

Sommerles 2022 starter med åpningsfest

Sommerlesfortellinga er oversatt til samisk for første gang og Sommerles-forfatter Mari Moen Holsve skal samle alle skolebarn fra 1. til 7. klasse i Hamarøy til storveis markering av Sommerles - både på norsk og på samisk! Sommerles starter med åpningsfest på Hamsunsenteret 1. juni.

Mari Moen Holsve 2

Biblioteket avlyser førjulsarrangement

Nye nasjonale smitteverntiltak trer i kraft natt til onsdag og det vil få konskevenser for våre arrangement i biblioteket. Kulturskolekonsertene med høytlesing på norsk og lulesamisk samt juleverkstedene blir alle avlyste.

IMG_20211201_085452228[1]