Dans konsert 23 nov

Fagtilbud

Dans 

Dansefaget er organisert som gruppeundervisning, og vi har dansetilbud på Skutvik, Drag og Oppeid 
Raminta Seniauske er danselærer.

Drama og teater

Undervisningen i teaterfaget er allsidig. Vi bruker stemmen, kroppen, sansene, følelsene og fantasien til å utforske tid, rom, roller og objekter. Vi leker mye. Gjennom lek kan vi late som om vi er en annen, på et annet sted, i en annen tid, i en annen sammenheng. Grunnleggende for faget er å samhandle med andre.
Lærer er Stine Braseth-Ellingsen.

Drama og teater 1
Alder: 1.-4. trinn
Tid: onsdager 14.15-15.15
Sted: Drag 

Drama og teater 2
Alder: 5.-8. trinn
Tid: onsdager kl. 17.30-19.15
Sted: Hamsunsenteret, Æventyrsalen

Duodje 

Det samiske kunsthåndverket har lange tradisjoner og er en viktig del av den samiske kulturen. Det skilles mellom dipmaduodje (mykduodje) der man arbeider med myke materialer som stoff og skinn, og garraduodje der man arbeider med harde materialer som tre, horn og bein. 

I kulturskolens duodjefag vil det undervises i garraduodje. Vi skal hente materialer fra naturen i nærområdet for å lære om prosessen fra treet står i skogen, til ferdig duodje-produkt. Vi lærer å bruke skjærende verktøy, som er grunnstenen i garraduodje. De første ukene blir vi kjent med både verktøy og materialer. Når produktene er ferdige skal vi lære hvordan man skal behandle og beskytte produktene mot tidens tann. Vi vil også lære om duodjens verdier og betydning. 

Lærer er Mattias Harr - og faget har ingen kontingent de under 20 år.  

Tilbudet er for 5.-10.klasse OG VGS + voksne elever (med forbehold om mange nok søkere). 

Undervisningssteder: Drag og Oppeid.

Skapende skriving

Er du glad i ord, historier, dikt og rare tekster? Liker du å lese eller bli lest for? Skapende skriving er et tilbud til de som ønsker å utforske et personlig uttrykk hvor ord/tekst er det bærende uttrykket. Elevene skal utvikle glede ved god form, fortelling og formidling, ved å bruke begreper og tekst i ulike sammenhenger og på ulike plattformer, analogt og digitalt. Gjennom skapende skriving skal eleven lese for å skrive bedre, skrive for å lese bedre. 

Lærer er Stine Braseth-Ellingsen. 

Undervisningen organiseres i grupper, og det er åpent for alle fra 5.klasse og opp til 19 år.
Tid: torsdag 14.15-16

Musikk

Undervisningen er organisert som enetimer á 20-25 minutter i uken, eller i grupper á to (30 min) eller tre (40 min). Organiseringen kan variere gjennom året: I perioder har man enetimer, og andre perioder er man del av en gruppe. 

Fagtilbud innen Musikk:

  • Fiolin
  • Cello 
  • Piano
  • Messingblås (trompet og kornett)
  • Treblås (tverrfløyte og saksofon)
  • El-bass
  • Gitar 
  • Slagverk 
  • Sang
Foto: Svetlana Gracheva

Breddetilbud

Musikkverksted - en møteplass for ungdom!

Kulturskolens musikkverksted er en møteplass for ungdom i kulturskolens lokaler på Oppeid. Her kan man "henge ut", spille musikk med andre og utforske instrumenter. Ingen forkunnskaper nødvendig - her kan du være som du er! Hvem pleier å være på musikkverksted? De fleste som bruker tilbudet fast er elever ved Knut Hamsun VGS, men det er også ungdomsskoleelever med. To kulturskolelærere er tilstede hver gang. 
Må man være elev i kulturskolen for å delta på musikkverksted? Nei, dette er en møteplass for både de som er elever, og de som ikke er elever. 
Hva koster det? Dette er et breddetilbud, og koster ingenting. 

Fra høsten 2020 vil musikkverksted finne sted ukentlig (konkret dag kommer). 

Vårt musikkverksted har mottatt støtte til utstyr av musikkutstyrordningen (MUO).

Ungdomskor

Dette er en åpen møteplass for ungdomsskoleelever, uten bindende påmelding. Sangglede og samhold står i sentrum. 
Torsdager 15.00-16.30 på Árran, velkommen! 

Hamarøy Storband

Storbandet består av alle typer blåseinstrumenter (ikke standard besetning), komp (gitar, piano, slagverk og bass) og vokalister. Vi øver på kulturskolen mandager klokken 19:30-21:00, og er stadig på jakt etter nye medlemmer. Hos oss er det musikanter i alle aldre - vi har ingen aldersgrense. Har du lyst til å være med? Kom på øving, eller ta kontakt: Svein Schults
Tlf. 90146968 
E-post: svein.schultz@hamaroy.kommune.no