Bli med på Sommerles!

Sommerles gjør lesing enda morsommere! Du lager en profil på Sommerles.no, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Har du ikke tilgang til nett, kan du delta med et lesekort. Spør på biblioteket!

Sommerles er for alle. For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller du kan bli lest for - all lesing teller. Og selvsagt har vi premier! Når du legger inn bøker får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren.

Du finner svar på alt du lurer på på altom.sommerles.no - eller spør oss på biblioteket, så hjelper vi deg i gang. 

Sommerles på Hamarøy bibliotek

Du kan hente premier på level 10, 20, 30, 40 - og kanskje 50 og! - på Hamarøy bibliotek, hovedbiblioteket på Oppeid og på Drag filial. Følg med på åpningstidene på egen side.

Du kan også besøke bibliotek andre steder i landet og høre om du får hente sommerles-premiene dine der. Noen bibliotek deler ut til alle sommerlesere som kommer innom, mens noen bibliotek bare har premier til de som bor i kommunen.

På Hamarøy ønsker vi sommerlesere fra hele landet velkommen til å hente sine premier - og låne flere bøker!

Informasjon til foreldre

Sommerles er en nettbasert, nasjonal sommerlesekampanje for alle barn i 1. – 7.klasse, i regi av folkebibliotekene i landet. Kampanjen er selvsagt gratis!

I år er Sommerlesfortellingen og informasjonsmateriell også oversatt til lulesamisk. Dette har blitt realisert med hjep fra Sametinget.

Fordi barna er under 15 år, trenger de samtykke fra foreldre/ foresattes for å bli med – det huker dere av for når  barna registrerer seg. Barna må av samme grunn registrere seg med epostadressen til en foresatt. Registrering betyr at de oppgir navn, lånekort, alder, kjønn og kommune  – slik at biblioteket kan identifisere deltakere fra sitt bibliotek og følge spesielt med på dem. Hvis du ikke har lånekortnummeret, kan du skrive 0.

Alle velger et kallenavn ved registrering, slik at man kan være 100% anonym.

Sommerles.no åpner den 1.juni, og stenger den 1.september.

Grundig informasjon til foresatte finnes på altom.sommerles.no