Slik får du adgang

For å få tilgang til meråpent bibliotek må du være låner ved Hamarøy bibliotek, over 15 år og signere en kontrakt for meråpent bibliotek. Kom innom skranken i betjent tid, så hjelper vi deg. Du får adgang ved å lese av bibliotekkortet i kortleseren og taste en pinkode ved hovedinngangen.

Last ned kontrakten i pdf.

Trenger du lånekort også? Se info på Bli låner-side.

Last ned brosjyre med praktisk informasjon (pdf). 

Trivselsregler

Biblioteket er et sted for alle. Derfor har vi laget noen enkle trivselsregler.

Når du signerer kontrakt om tilgang til meråpent bibliotek forplikter du deg til å overholde disse reglene:

 • Vis hensyn til andre.
 • Rydd opp etter deg.
 • Hold ro og orden.
 • Husk å låne ut det du vil ha med deg hjem.
 • Kontrakten og bibliotekkortet er personlig. Det er kun du som kan bruke kortet som adgangskort og lånekort. Du er ansvarlig for hvordan det blir brukt.
 • Registrer bibliotekkortet ved inngangen før du går inn i på biblioteket.
 • Foresatte kan ta med barn under 15 år og må være sammen med dem mens de er i biblioteket.
 • Forlat biblioteket når meråpent bibliotek stenger kl21.00.

Ved brudd på reglene kan du miste adgang til meråpent bibliotek. Hærverk politianmeldes.

Utlån og innlevering

Det er en selvbetjeningsautomat for utlån i 1.etasje. Alt utlån må registreres med lånekort her, og lånes etter gjeldene lånereglement. Følg instruksene på automaten.

Vær oppmerksom på at spill og filmer ikke lånes ut til lånere som er yngre enn aldersgrensen tilsier. 

Reserveringer kan hentes fra reserveringstralle i 2.etasje. Reservert materiale kan ikke lånes ut til andre enn den det er reservert til. Husk at også det reserverte materialet må lånes på selvbetjeningsautomaten i 1.etasje.

Innleveringer legges i innleveringskassen i 2.etasje eller i innleveringskassen utenfor hovedinngangen.

Lånekort og digitalt lånekort

Alle kan bli lånere på Hamarøy bibliotek. Se info under Lån. Om du ikke har lånekortet ditt lenger, kan du få nytt. Spør oss i betjent åpningstid!

Du finner også ditt digitale lånekort på Meg & mitt. Lagre det på telefonen, så har du alltid bibliotekkortet tilgjengelig. 

PIN-kode og lånekort

Mistet lånekort

Kontakt biblioteket for å sperre lånekortet og få et nytt.

Hva er min PIN-kode?

Du finner din PIN-kode på Meg & mitt, der kan du også endre den, og laste ned en digital kopi av lånekortet.

 

Utlånsautomaten virker ikke

Hvis du får feilmelding eller ikke får registrert det du vil låne i meråpen tid, må du skrive opp hvem du er og hva du låner med deg på lånelista ved selvbetjent utlåns-maskinen. Eller komme tilbake i betjent tid.

Vær oppmerksom på at spill og filmer ikke lånes ut til lånere som er yngre enn aldersgrensen tilsier.

Å finne fram på biblioteket

Du kan søke etter bøker og filmer i bibliotekets websøk. Der ser du hva vi har og hvilken hylle det er plassert på. Hvis materialet er utlånt, kan du reservere det.

Finner du ikke boka på hylla selv om den står som tilgjengelig i katalogen? Det kan bety at boka er feilplassert eller at den er utstilt. Du kan enten reservere boka ved å søke den opp i websøk (logg inn med lånenummer/epost og passord), eller ta kontakt med oss når vi er tilstede.

Jeg trenger hjelp!

Da må du komme i betjent tid.

I meråpen tid er biblioteket selvbetjent. Du kan benytte deg av flere av bibliotekets tilbud. Du kan låne og levere inn bøker, hente bestilt materiale, studere, lese aviser og tidsskrifter og benytte PC og trådløst nett. Kopimaskin og utskrift kan benyttes mot kontantbetaling med mynt, legg pengene og en lapp med hva det gjelder i innleveringskassen.

I meråpen tid får du ikke hjelp til å finne fram, få boktips, hjelp med pc eller til å bestille inn bøker fra andre bibliotek på fjernlån. Magasin og arkiv er ikke tilgjengelig.

Du kan kontakte oss på epost biblioteket@hamaroy.kommune.no eller telefon 90756773 i betjent tid.

Låsesystemet virker ikke

Meråpent bibliotek kan være ute av drift hvis det er problemer med strøm, internett eller andre tekniske problemer. Andre feilkilder kan være feil i lånekort, pinkode, eller ikke signert kontrakt for meråpent bibliotek på Hamarøy bibliotek. 

Hvis du har brutt kontrakten vil du få beskjed om at du har mistet adgang for meråpent bibliotek, og lånekortet ditt vil ikke lenger fungere som nøkkelkort. Vi stenger ikke adgangen uten å ha hatt kontakt med deg først.

Ta kontakt med biblioteket og si ifra om du du ikke får låst deg inn. 

Det skjedde noe som ikke skulle skje

Gi oss beskjed om hendelser eller tilbakemelding om hvordan det er å bruke meråpent bibliotek. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger.

Legg igjen en lapp i innleveringskassen, skriv en epost biblioteket@hamaroy.kommune.no eller kontakt oss på telefon 90756773 i betjent tid.

Nødsituasjoner

Om du opplever usikre situasjoner på biblioteket, må du evakuere - altså gå ut. Gi oss beskjed om hendelser eller tilbakemelding om hvordan det er å bruke meråpent bibliotek. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Legg igjen en lapp i innleveringskassen, skriv en epost til biblioteket@hamaroy.kommune.no eller kontakt oss på telefon 90756773 i betjent tid.

Ved behov må du kontakte politi, brannvesen eller ambulanse på følgende numre:

 • Politi: 112, 02800
 • Brann: 110
 • Ambulanse: 113

Avtaler om annen bruk

Biblioteket kan gjøre avtaler med enkeltpersoner eller grupper som har behov for å bruke bibliotekets lokaler på andre måter enn det som er regulert av Kontrakt om meråpent bibliotek. Ta kontakt med biblioteket for å spørre om vi kan gjøre en egen avtale.

Kaffe?

I meråpen tid må du ta med deg termos med kaffe selv. Matpakke kan du også ta med, bare husk å rydde opp etter deg!