BookBites - e-bøker og e-lydbøker

BookBites bibliotek er en lese- og utlånsapp. Alle kan laste ned appen og opprette en bruker, men for å låne bøker må du ha lånekort på et bibliotek som bruker BookBites til å låne ut e-bøker og digitale lydbøker. Hamarøy bibliotek tilbyr utlån i Bookbites fra mars 2020.

  1.      Last ned appen BookBites bibliotek på App Store eller Google Play

  2.      Opprett bruker. Følg instruksene.

  3.      Lån bøker!

Du vil trenge en e-postadresse og et lånekort.

Du bruker e-postadressen til å opprette en bruker. Passordet du velger må bestå av seks tegn (bokstaver eller tall).

Den første gangen du logger deg inn i BookBites, må du velge bibliotek og gi appen informasjon om lånekortet ditt. Har du ikke lånekort på et bibliotek? Kontakt biblioteket der du bor. Det er gratis å låne bøker på biblioteket. 

Logg inn med FEIDE

Elever og ansatte ved grunnskolene i Hamarøy kan logge seg inn i BookBites med sin Feide-ID. Det trenges ikke lånekort ved Hamarøy bibliotek dersom du har Feideinnlogging ved Hamarøyskolene. Når du logger inn med Feide-ID må du også lage en bruker i appen, og registrere epostadresse og fødselsdato. Følg instruksene i appen. 

Mer informasjon om Bookbites

Fjernlån

Du kan låne bøker fra alle folke- og fagbibliotek i Norge. På Biblioteksøk - bibsok.no kan du selv bestille bøker og så hente dem på biblioteket. Logg inn med lånernummer og pinkode fra ditt nasjonale lånekort. Du kan også kontakte biblioteket og be oss fjernlåne for deg. 

Studenter skal normalt kontakte biblioteket ved sitt studiested for hjelp med pensum.

Nasjonalbiblioteket - norske ebøker, aviser og foto på nett

Nasjonalbiblioteket digitaliserer all norsk litteratur, aviser og flere ressurser. Mye av dette er tilgjengelig i fulltekst på nett og åpent for alle i Norge. Les klassikere og nyere litteratur på nb.no

Mye av materialet i Nasjonalbiblioteket er tilgjengelig i norske bibliotek. Les mer om tilgang til pliktavlevert materiale i norske bibliotek, og kom til biblioteket for å benytte denne muligheten.

Se Nasjonalbibliotekets oversikt over hva du kan få tilgang til hvor. 

Filmbib - strømmetjeneste for norske dokumentarer og kortfilmer

Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten.

Du logger på Filmbib med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Du må ha nasjonalt lånekort for å benytte tjenesten. Filmbib er tilgjengelig i din nettleser på PC/Mac, og i applikasjoner for iOS og Android for dine håndholdte enheter.

Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek tilbyr litteratur på 69 språk. Vi kan bestille bokpakker på ditt språk, eller du kan ønske deg spesielle titler.

Du kan bestille fra Det flerspråklige bibliotek selv og hente bøkene på Hamarøy bibliotek. Logg inn med lånernummer og pinkode fra ditt nasjonale lånekort, eller spør om hjelp på biblioteket.

Det flerspråklige bibliotek tilbyr også forskjellige språkpakker tilpasset barnehage og skole.

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket.no finner du e-bøker og lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

Du kan strømme så mye du vil fra Verdensbiblioteket.no, det er ingen begrensninger på hvor mange bøker du kan lese/høre på.

Gratis for alle i Norge

Verdensbiblioteket.no er åpent for alle i Norge. Du må besøke siden fra en norsk IP-adresse. For å få tilgang til innholdet må du også opprette en bruker og logge inn.

Å opprette en bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Språkene i Verdensbiblioteket

I Verdensbiblioteket.no finner du i dag e-bøker og lydbøker på:

  • arabisk
  • bosnisk/kroatisk/serbisk
  • tigrinja
  • tyrkisk
  • persisk
  • somali

Lesesirkel

Har du en lesesirkel, eller har lyst til å starte en? Hamarøy bibliotek hjelper dere gjerne med å fjernlåne bøker til lesesirkelen. Årets bøker er som regel ikke mulig å skaffe mange eksemplarer av, men eldre titler kan vi fjernlåne til grupper som ønsker å lese sammen. Ta kontakt!

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket.no gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell og andre interesserte.

Mediearkivet Atekst

Hamarøy bibliotek har tilgang til Mediearkivet Atekst. Arkivet inneholder papiravisenes originale utgaver av riks – region og lokalaviser samt et mangfold av magasiner og tidsskrifter. Om du er på jakt etter noe som en gang har stått i en norsk avis - ta kontakt, så hjelper vi deg å finne det.