Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Skole nyheter

Ungdata 2022: plaget av ensomhet

Ungdata-undersøkelsen for 2022 er gjennomført i Hábmera suohkan - Hamarøy kommune. Deltakende i undersøkelsen var 5.-7. trinn i grunnskolen, ungdomsskoletrinnet og videregående skole. Resultater viser at til tross for god organisert fritid og fysiske aktiviteter, det er mange ungdom i kommunen som er veldig mye plaget av ensomhet.

Kristin Green Johnsen, Folkehelsekoordinator, Ingrid Kjevik, Psykisk helse og representant for Team Barn og Unge, Bente Evensen og Johanne Punsvik, KORUS Nord i Narvik. Foto: Kristin G. Johnsen, Hamarøy kommune

Bruk av lokale ressurser

10. klasse på Oppeid skole har bærekraftig mat og bruk av lokale ressurser på timeplanen. Tirsdag var temaet "trygge matsopper". Elever sanket, renset og tilberedte kantarell og piggsopp. Ivrige elever og for mange en helt ny opplevelse.

10. klasse på Oppeid skole. Foto: Oppeid skole

Sommermusikantene 2022: søk nå!

Er du mellom 13 og 18 år, kan du søke på sommerjobb som musiker, lydteknikker, scenearbeider eller arrangør/konferansier! Sommermusikantene skal, i samarbeid med Erling og Svein, øve inn et repertoar som fremføres på 4 konserter i Hábmer/Hamarøy, i perioden 18.07 - 30.07.2022. Les mer og søk her.

Sommermusikantene 2021. Foto: Svetlana Gracheva

Samfunnskunnskapsprøven og norskprøven

Oppeid skole voksenopplæring skal gjennomføre samfunnskunnskapsprøven og norskprøven (skriftlig og muntlig). Alle prøvene vil bli gjort ved Oppeid skole «Gulskola».

Oppeid skole «Gulskola». Foto: Svetlana Gracheva

Hábmer - Hamarøy i Norges finalen i UKM!

I helgen var det UKM fylkesfinale i Nordland. Deltagere og publikum fra hele fylket møttes på Svømmehallen scene i Bodø for å se alle unge artister og kunstnere. Hamarøy stilte med fem kulturelle innslag i fylkesfinalen, og to av dem gikk videre til Norges finalen. 

Lea, Frida og Silje som konferansierer på siste forestilling. Foto: privat

Påmelding til Rock mot Rus 2022

Rock mot rus er en rusfri ungdomsfestival som arrangeres hvert år i Andenes idrettshall. I år vil blant annet artister som Honningbarna og Tungtvann spille på festivalen.

Rock mot Rus 2022

Rock mot Rus på Andenes

Rock mot Rus er en rusfri ungdomsfestival for ungdom fra 8. klasse til 18 år og arrangeres hvert år i Andenes idrettshall. I år har de blant annet booket artister som Honningbarna og Tungtvann. Hamarøy kommune ønsker å tilby ungdommen i kommunen å reise på Rock mot Rus, og vil dekke deler av billetten samt busstransport med støtte fra Nordland fylkeskommune.

Rock mot Rus 2022

Ungdom og demokrati

Fredag 25. februar fikk Hábmera suohkan - Hamarøy kommune levert et innspills brev fra 7. klasse på Badjesijda skåvllå - Oppeid skole. Elevene har sett på hvordan de har det på fritiden og tenkt på om det var noen aktiviteter de for eksempel savnet.

Ordfører Britt Kristoffersen mottar et brev fra 7. klasse. Foto: Svetlana Gracheva

UKM Hábmer-Hamarøy 2022

Hvert år deltar over 20.000 ungdommer, i hele landet, på UKM (Ung Kultur Møtes). Dette er landets viktigste visningsarena for ungdommer mellom 13-20 år. Her får du vise frem det du kan og det du brenner for. (OBS! Ungdom ned til 10 år kan delta på UKM, men kun ungdom fra 13 år kan gå videre til fylkesfestivalen). UKM 2022 i Hamarøy arrangeres under Mihá-uka 30. mars. Påmeldingsfrist 23. mars.

UKM 2022