Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Skole nyheter

Velkommen til Friluftsskolen!

Friluftsskolen er et gratis ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10 og 13 år. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. På friluftsskolen kan man delta på spennende friluftsaktiviteter samtidig som man lærer litt om kart, leir og rast, allemannsretten, naturferdsel og tur/ekspedisjon.

Barn på friluftsskolen

UKM Fylkesfestival

I helgen ble det avhold UKM Fylkesfestival 2023 i Bodø på Svømmehallen scene. 3 fantastiske dager, over 200 deltakere fra hele fylket, 18 kunstnere som stilte ut sine verk og over 50 innslag fra scenen. Hamarøy var representert både med sang, musikk, kunst og konferansierer.

Ingvill Nedregård, Vilja Eriksen, Ronya Bendixen og Espen Skoglund

Det var årets UKM i Hábmer - Hamarøy!

En og halv time med musikk, dans, tekst og kunst. Over 40 ungdom fra hele kommunen både på og bak scene. Ingen ledig plass i Æventyrsalen på Hamsunsenteret. Det var årets UKM i Hábmer - Hamarøy!

UKM deltagerne på scene

UKM: over 40 ungdom fra hele kommunen

UKM Hábmer/Hamarøy 2023 nærmer seg! I år skal over 40 ungdom fra hele kommunen lage en forestilling med musikk, dans, dikt og kunst. De er veldig spente og venter på deg på Hamasunsenteret 15. mars kl. 19.00!

UKM 2020 Pink Peaches

Søk SFO før 15. mars

Foreldre kan nå søke SFO-plass for barn for skoleåret som begynner høsten 2023.

Drag skole

UKM 2023: bli med!

Dette er landets viktigste visningsarena for ungdommer mellom 13-20 år. Her får du vise frem det du kan og det du brenner for - dans, duodje, musikk, teater, trylling, fotografi, tekst, maleri, film etc. Det meste er lov på UKM! Vi trenger også scenearbeidere, teknikere og konferansierer. Meld deg på innen 28. februar 2023.

UKM 2022: Blått vann v/Vilja, Ingvild, Ronya, Espen og Marius. Foto: privat

30-årsjubileum med samisk språk

6. februar hadde Ájluovta skåvllå - Drag skole 30-årsjubileum med samisk førstespråksundervisning. Dette skoleåret er det 30 år siden opplæringa ble etablert slik vi kjenner den i dag, med samiske klasser. Det er virkelig noe å feire og være stolt over, og dette markerte skolen med et festmåltid med inviterte gjester.

Samisk rådgiver Lars Filip Paulsen, varaordfører Ann Irene Sæter og rektor på Drag skole Ingrid Kintel. Foto: Hamarøy kommune

Flaggheising på Oppeid skole

Flaggheising på Oppeid skole. Ord for dagen ved ordfører Britt Kristoffersen.

Suohkanoajvve - Ordfører Britt Kristoffersen. Foto: Hamarøy kommune

Historisk helg i Salten!

Alle 10 medlemskommuner i Salten kultursamarbeid var samlet denne helgen i Bodø for å konstituere det første ungdomsrådet for Salten. Hábmer-Hamarøy var representert med Ingvill Nedregård og Vilja Eriksen fra Hamarøy ungdomsråd. Sammen med dem reiste fritidsleder Gerda Jaanus.

10 kommuner har gått sammen for å danne Salten ungdomsråd. Foto: privat

Santa Lucia på Oppeid skole

I går kom det en nydelig liten gjeng med 1.klassinger som sang Santa Lucia og delte ut pepperkaker. Klassen er større, men akkurat på Luciadagen var mange av skolens elever borte, så derfor var det bare 4 i 1.klasse. Men de var til gjengjeld så flinke!

Elever i 1.klasse går i Luciatog. Foto: Oppeid skole