Ta en bok - gi en bok

Lesekiosken som nå står på Skutvik er åpen for alle. Her kan man hente seg ei bok, og man kan sette fra seg ei bok som man vet vil appellere til andre. Lesekiosken er ubetjent, så den må passes på av oss alle. Under åpningstalen sa ordføreren blant annet at hun håper enda mer tilgjengelighet for litteratur ville føre til økt leselyst hos både voksne og barn.

Lesekiosken har blitt til i samarbeid med Foreningen !Les og Sparebankstiftelsen DNB.

Det nye nord og Bodø 2024

Det nye nord er et prosjekt initiert av Nordland fylkesbibliotek og artisten Moddi. Prosjektet er en del av programmet til Bodø 2024. Åtte musikere reiser rundt i Nord-Norge for å hente inspirasjon til å skrive ny musikk om Nord-Norge slik Nord-Norge er nå. I fjor hadde vi besøk av artisten Frode Larsen som blant mange andre aktiviteter hadde skriveverksted for ungdommer i kulturskolen. Denne uken er det artist Lars Bremnes som skal bli kjent med kommunen vår.

Lars Bremnes skulle ha en konsert og et møte med innbyggerne i Hábmer/Hamarøy under besøket sitt i kommunen vår. Konserten ble lagt til Punjjorda på Skutvik rett etter den offisielle åpninga av lesekiosken. Punjjorda ble stappfull av mennesker som fikk gleden av en flott konsert. Etter konserten hadde ordfører Britt Krsitoffersen Løksa og Lars Bremnes en samtale på scenen om prosjektet Det nye nord og om Hábmer/Hamarøy slik det er nå. Mangfold var ett av stikkordene som kom fram som beskrivelse på kommunen slik den er nå med både industri, jordbruk og kultur i skjønn forening.

I løpet av kulturhovetstadsåret 2024 skal den nye musikken presenteres for publikum. Forhåpentligvis har Hábmer/Hamarøy inspirert både Frode Larsen og Lars Bremnes til ny musikk!