Vinteren har bitt seg fast med sjeldent gode snøforhold. Snøen ligger silkemyk. Mange småunger vet å glede seg i akebakkene. Men hvorfor sluttet egentlig du? Har du glemt den sitrende gleden i å sette utfor bakken på et akebrett eller ikledd en plastpose? I så fall bør du ta utfordringen nå. Kle deg og snør godt igjen. Vil du slippe å få snø i øyne og munn, er snøbriller og buff fine hjelpemidler.

Vi har mange bakker. Ingen for liten, men noen for store. Er det lenge siden sist du aka, så start forsiktig og øk farten og lengden i neste runde. Er du av den dristige sorten? Vurder fart, kollisjons- og skredfare før du setter utfor de lengste og bratteste bakkene. Du må selv finne den bakken som passer deg.

Kanskje er du så heldig at du kan kombinere trugetur opp og aking ned? Da er mulighetene uendelige. Det du kanskje ikke har tenkt på, er at pulker og presenninger er utmerkede akebrett for ungdom og voksne. Mangler du utstyr? Hør med en nabo, sjekk BUA eller Utstyrssentralen i din kommune. Kanskje har de det du mangler til utlåns?

En spesiell oppfordring går til de av dere som har sluttet: Ta akeinvitten på alvor. Sett utfor. Du vil ikke angre.

 

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

 

Tekst: Salten Friluftsråd