To forestillinger

Før lunsj fikk 1.-4. klasse møte forfatteren og etter lunsj fikk 5.-7. klasse møte henne. Mari fortalte litt fra bøkene sine og om engasjementet sitt for Sommerles. Om du ikke har fått det helt klart for deg hva Sommerles er så er det en lesekonkurranse som foregår i juni, juli og august. Det er aldeles frivillig, og det skal være lystbetont. Hvis du registrerer bøker du har lest så går du opp i level og du kan komme til biblioteket å få premie når du har kommet til level 10, 20, 30 osv. Forutsetningen er at du går på barneskolen da - eller at du skal begynne.

Oversatt til lulesamisk

For første gang er hele sommerlesfortellingen oversatt til lulesamisk. Da var det ekstra artig for oss at lulesamisk litteraturformidler Päivi Alanen kom og leste en teaser på lulesamisk for alle elevene.

Stor oppslutning

Det har helt klart vært en suksess å ha Mari Moen Holsve på besøk i forkant av Sommerles for i skrivende stund har 42 % av alle elevene i Hamarøy registrert en bruker på Sommerles, og det er nest best i Nordland. Vi håper selvfølgelig at det blir enda flere Sommerlesere. Og som dere foreldre vet, det er viktig å holde leseferdighetene ved like også om sommeren.