Kurset har berørt ulike tema om mat som er bra for helse basert på Helsedirektoratets kostholds-anbefalinger. Tilbakemeldingene fra kursdeltakerne er at det har vært et veldig bra kurs og de anbefaler absolutt kurset til andre som skulle ha ønske om å delta. Det å endre levevaner tar tid og kurset er en del av prosessen. Kurset passer til alle som ønsker å gjøre en endring i kostholdsvanene sine og få en større bevissthet for hva som spises i hverdagen. Det var i alt 6 deltakere på kurset. Tre av kursdagene ble holdt i barnehagen på Innhavet oppvekstsenter og den siste kursdagen ble holdt på Kraftstasjonen i Hamarøyhallen.

Det vi spiser og drikker er med å påvirke helsen vår. Det å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er bra for både helse og trivsel, noe disse kursdagene bidro til. De små grepene i hverdagen betyr mye. Å spise sunt og være fysisk aktiv bidrar til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes, flere former for kreft m.m.

-Kort oppsummert, så handler det om å spise mere frukt, grønnsaker og bær, samt fisk, sier Kristin Green Johnsen. -Rådene er å spise mindre rødt kjøtt, salt og sukkerholdige matvarer. Det handler om å gjøre gode valg i hverdagen, med mere grove kornprodukter, olje og myk margarin istedenfor smør, magre meieriprodukter og ikke minst vann. Et viktig tips, er å se på innholdsfortegnelsen på de varene vi kjøper og gjennom det gjør gode valg, og på pakningene kan man lete etter både grovhetsmerket og nøkkelhullet, legger hun til.