Treff din fastlege

Den 29. januar er lege Dan Skoglund ferdig i permisjon. Lege Andreas Brabrand har vært vikar for Dan frem til nå. Men fra 1 februar vil Andreas starte med sin egen fastlegeliste. På grunn av ny fastlegeliste vil enkelte innbyggere få tildelt ny fastlege. Det vil være mulighet for å bytte mellom kontorets fastleger fra 1. februar.

Den enkelte lege vil foreløpig være fordelt på følgende måte:

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Elisabeth Richter   Drag Oppeid Oppeid  
Eva Skoglund Drag   Oppeid Oppeid Oppeid
Andreas Brabrand Oppeid   Drag Oppeid Oppeid
Solveig Simonsen Oppeid Oppeid   Drag Oppeid
Dan Skoglund Oppeid Oppeid Drag Drag  
LIS1/turnuslege Drag Drag Oppeid Oppeid Oppeid

Det vil være dager hvor det ikke er leger på Oppeid og Drag. Dette skyldes behov for kursavikling, permisjon og ferie. I tillegg har legene andre kommunale oppgaver som kommuneoverlege, sykehjem, helsestasjon og daglig leder. Drag legekontor er stengt hver fredag da legene har behov for å være samlet for internundervisning og veiledning utover daglig supervisjon. Da Hamarøy fra 01.01.2020 har ansvaret for døgnkontinuerlig legevakt vil det alltid være to av legene som henholdsvis har legevaktsuke og pålagt avspasering. Kontoret har alltid ledige timer til øyeblikkelig hjelp samt mulighet for å bli tilsett av annen lege ved behov for hastetime hvor fastlegen ikke er tilgjengelig.

Fra 1. mars vil det kun være en LIS1-lege (turnuslege) på legekontoret.

Man har mulighet til å treffe sin fastlege/turnuslege både på Drag og Oppeid legekontor. Ved behov for transport kan Pasientreiser kontaktes på 05515.

Bruk både telefon og nett

Timer kan bestilles både via telefon, på nett samt ved personlig oppmøte. I 2019 ble det startet et forsøksprosjekt hos enkelte leger hvor legetimer ble åpnet for kommende uke hver fredag. Erfaringene var at man fikk en større fleksibilitet på legekontoret med mindre flytting av timer samt mindre ventetid hvor det ofte var ledige timer fra dag til dag. Dette forsøksprosjektet vil nå gjelde alle legene. Timer for neste uke vil åpnes hver fredag og målet er at man skal kunne tilby alle timer i løpet av samme uke. Om man er i behandling eller utredningsforløp vil fastlegen selvfølgelig kunne gi pasienten en ny time fremover i tid. Hamarøy legekontoret forventer noe ventetid i starten. Hvis det gjentatte fredager skulle bli fullt samme dag, vil legekontoret ta grep for å bedre situasjonen. Ordningen skal opp til evaluering i starten av april.

Tiltak

For å imøtekomme akutte utfordringer har legekontoret igangsatt følgende strakstiltak:

  • Økt hjelpepersonell for å kunne tilby kortere ventetid på telefon og bedre kapasitet på legekontoret.
  • Oppdatert og lik informasjon på infoskjermene til Drag og Oppeid legekontor.
  • Fremskyndet overgang fra besøklegen.no til helsenorge.no for en mer fremtidsrettet og sikrere nettløsning. Her vil det og være mulighet å ta kontakt med sin fastlege via e-konsultasjon. Flere leger tilbyr nå videokonsultasjon for enkelte problemstillinger. Hvem som tilbyr e-konsultasjon og videokonsultasjon vil bli publisert når nettløsningen er klar.

Kontakt oss

Hamarøy legekontor tar gjerne imot konstruktive tilbakemeldinger. Ved tilbakemeldinger, spørsmål eller bekymringer er du velkommen til å ta kontakt med daglig leder Dan Skoglund på dan.skoglund@hamaroy.kommune.no så skal legekontor prøve å hjelpe dere etter beste evne.

Informasjon om legetjenesten og timebestilling finner du her.