Wally ble født 4. juni 1923, som nest eldste barn til Erling Olsen fra Sommersel (født på Kjeøya i Lødingen) og Lina Jakobsdatter fra Postneset. De fikk etter hvert ti barn, åtte jenter og to gutter.  Fra sin ungdom minnes Wally arbeidet på klippfiskbergene på Sommersel, og at hun var i tjeneste i Kjøpsvik da krigen brøt ut. Lufta var full av tyske krigsfly. Hun dro da hjem, og fikk deretter arbeid i Sørkil. 

Like etter krigen var det magre år i Norge, og Wally søkte seg til Sverige. Der fikk hun huspost hos en hjernekirurg i Stockholm. Etter hvert kom flere av søstrene hennes etter, og på den måten ble de fleste av søskenflokken etablert i Sverige. Wally giftet seg med Sven Holgersson og de fikk sønnen Odd som ble født i 1952. På 1980-tallet flyttet familien tilbake til Sommersel, der Wally stelte for sin gamle mor. Mor Lina fikk dermed bo hjemme helt til hun døde nær 97 år gammel.  

Nå har Wally vært alene i mange år, etter at mannen Sven og deretter sønnen Odd gikk bort. Hun trives godt på Sommersel, der hun har utsikt utover havet, mot Tannøya og helt til Lødingen. Hun er en høyt verdsatt tante, og både familie, slekt og venner hjelper gjerne til med praktiske gjøremål, slik at hun fortsatt kan bo hjemme. 

Ved feiringa av Wallys 100-årsdag, var hennes yngre bror Jakob, flere tantebarn og annen familie, samt naboer og venner til stede. De beskrev henne som både snill, omsorgsfull, ærlig og bestemt. En av hennes venner til stede i selskapet sa også at hun lever etter mottoet "det er viktigere hvordan man tar det, enn hvordan en har det". 

Hábmera suohkan/Hamarøy kommune gratulerer 100-årsjubilanten med dagen!