Søndag 17. mars

 • kl. 20:00 i Æventyrsalen Hamsunsenteret. Konsert med Lávre – kickstart på Mihá kulturfest / Mihá kultuvrraávvudallam

Han var stjerneskuddet på Mihá konsert i 2023 med sin unike formidling og enestående joik. Nå er han tilbake med ny plate og nytt band for anledningen!

Lávre er en ung samisk artist og musiker fra Kautokeino. Hans musikalske uttrykk er sterkt forankret i den samiske joiketradisjonen, men samtidig utforskende og søkende etter nye impulser i samisk musikk. Musikken er en spennende kombinasjon av joik og sang, intuitivt gitarspill og tekster som tar utgangspunkt i den rike metaforiske lyrikken som finnes i gamle joiker. Lávre vant Sapmi Music Awards i åpen klasse/beste låtskriver. 

Kjøp billett.
Facebook arrangement.

Mandag 18. mars

 • kl. 13:00 i Æventyrsalen Hamsunsenteret. Kulturell spaserstokk «Edwall på nordnorsk»

Allan Edwalls fantastiske tekster oversatt til nordnorsk. Pappan til Emil, slik kjenner kanskje de fleste den svenske skuespilleren Allan Edwall, eller kanskje "Skalle-Pär" i Ronja og Røverdatter, en av hans mange strålende rolletolkninger. Musiker og tekstforfatter Pål-Are Bakksjø har tolket et knippe av Edwalls fineste sanger og oversatt dem til «vårres dialekt». Sammen med multi-instrumentalistene Erelnd Smalås og Tage Vedal, tar han publikum med på en reise i «Edwalls hage» av poesi, gripende sosialreralisme, spissfindig humor, og rørende menneskeportretter.

Gratis.
Facebook arrangement.

 • kl. 16:00-17:00 gymsalen Drag skole. Sirkeltrening (styrke)

Frisklivstilbud. Gratis.
Facebook side.

 • kl. 19:00-20:00 speilsalen Hamarøyhallen. Yoga med Kristin

Frisklivstilbud. Gratis.
Facebook side.

 • kl.18:00-22:00 Árran. «Beraj-LAN- Slekts-LAN»

Vi koser oss med slekts prat i 4 timer. Ta gjerne med egen PC -og/eller relevant informasjon.

Gratis.
Facebook arrangement.

Tirsdag 19. mars

 • kl. 16:00-17:00 Hamarøyhallen. Sirkeltrening (styrke)

Frisklivstilbud. Gratis.
Facebook side.

 • kl. 18:00 Árran. Konsert med Hábmera Jiena

Hábmera Jiena synger nyere og eldre samiske melodier.

19.-22. mars

 • kl. 8:30-15:00 hovedbiblioteket på Oppeid og bibliotekfilialen på Drag: Bokloppemarkedet

Vi har ryddet i hyllene på hovedbiblioteket på Oppeid og på Drag. Dermed er det store muligheter til å gjøre et kupp for en billig penge. Benytt sjansen til å få deg noe godt lesestoff til påske. Gratis

Facebook arrangement.

Onsdag 20. mars

 • Mihá-fest på Skutvik- alle er invitert

Kl. 10:00 Hamarøy Montessoriskole inviterer til aktiviteter og leker for store og små på Sletta.

Kl. 11:30 Internasjonal lunsj på Skutvik Landhandel

Kl. 13:00 Hamarøy kulturskole inviterer til lunsjkonsert på Punjjorda

Samarbeid mellom Hamarøy kulturskole, Skutvik Landhandel, Punjjorda og Hamarøy Montessoriskole. Gratis.

Facebook side.

 • kl. 16:00-17:00 speilsalen Tysfjord ASVO. Yoga med Kristin

Frisklivstilbud. Gratis.
Facebook side.

 • kl. 18:00 Drag bibliotekfilial. «Strikk og lytt»

Harrieth Aira leser fra sin nye barnebok «Siggá hálet (Siggá flyr)». Lesing på lulesamisk. Gratis.

 • kl. 12:00 Árran. «Lesestund for barn» 

Harrieth Aira leser fra sin nye barnebok «Siggá hálet (Siggá flyr)». Lesing på lulesamisk. Gratis.

Torsdag 21. mars

 • kl. 20:00 Drag/Helland Samfunnshus. Bygdekinoen: filmen «Eallogierdu - Tundraens voktere»

Etter å ha bodd mange år i Oslo flytter Lena tilbake til Sápmi i den nordligste delen av Norge sammen med den lille sønnen sin, for å forske på kjønnsroller i et kunstprosjekt. Mens hun jobber i det snødekte viddelandskapet forelsker hun seg i reindriftsutøveren Mahtte. Garen, moren til Mahtte som er familiens overhode, motsetter seg forholdet og skaper problemer for paret. Samtidig blir Lena hjemsøkt av valg hun tok flere år tilbake, og hun må finne ut om hennes og Mahttes liv noen gang kan forenes.

Aldersgrense med begrunnelse: Ungdom / Voksne.

Kjøp billett.
Facebook arrangement.

 • kl. 19:00 Punjjorda, Skutvik. Konsert med Sigrun Loe Sparboe

Sigrun Loe Sparboe slipper i mars sitt femte soloablum "Blåskjær" og reiser dermed ut på turné. Den prisvinnende artisten fremstår som en fremragende låtskriver med en helt unik musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk men likevel jordnær måte. Hun binder sammen sangene med små historier og betraktninger med både humor og alvor. Det skal godt gjøres å gå uberørt fra hennes konserter!

Kjøp billett.
Facebook arrangement.

 • kl. 19:00-21:00 bibliotek på Oppeid. Samisk identitet i den nordnorske befolkninga

Beate Bursta har som forsker, filmskaper og forfatter jobbet med samisk kultur og identitet i med utgangspunkt i sjøsamiske områder i Vest-Finnmark. I samarbeid med Kristin Nicolaysen har hun laget filmen Kofta & Kilten (44 min.) Beate introduserer filmen og åpner for en kort samtale etterpå. Beate Bursta, som er oppvokst på Finnmarkskysten, har ved å sy seg sin egen kofte nøstet opp i samisk historie og sin egen samiske identitet. Det resulterte i boka Kofta og jeg - om å tråkle sammen en sjøsamisk familiehistorie. Forlaget skriver: I denne boken undersøker forfatteren fortielsen, tausheten og skammen, men hun tar også et oppgjør med graderingen av «samiskhet», der samer som har drevet med reindrift og opprettholdt språk har rang som «mest samiske». Arrangementet er støttet av Stiftelsen Fritt Ord! 

Facebook arrangement.

Lørdag 23. mars

 • kl. 13:00. Punjjorda på Skutvik. Tillsammans x2 – dobbeltvisning med grøtservering

- Heller spise grøt sammen, enn biff alene! Omtrent dette sier en av de legendariske karakterene i Lucas Moodyssons (Fucking Åmål m.m.) klassiker om bokollektiv-livet på 70-tallet; TILLSAMMANS fra 2000. I fjor kom oppfølgeren, TILLSAMMANS 99, som finner sted 24 år etter hendelsene i den første filmen - medlemmene i kollektivet er spredd for alle vinder, men skal møtes igjen i det gamle kollektivet ... Dette er svensk feelgood på sitt aller beste; både ustyrtelig morsomt, og til tider riktig så rørende. Veten Filmklubb viser begge filmene denne lørdagen, bare med en pause mellom, for grøt og annet godt fra Punjjorda-kjøkkenet.

Kjøp billett
Facebook arrangement.

Søndag 24. mars

 • kl. 9:00-11:00 Ulvsvågskaret Skisenter. TURRENNET Grytarennet 2024

Nyheter i år:

 • Minigryta for barna opp til 12 år, egen premiering! Runden her er på drøye 15 km, og følger Grytarenntraseén inn til Rundvatnet, før den svinger seg tilbake inn mot Stadion.
 • Ny lokasjon for «Suppestasjonen». I forbindelse med innføring/prøve på Minigryta, så flytter vi Suppestasjonen 1,3 km nordvestover, til krysset der Grytarennet og Minigryta skiller lag ved Rundvatnet.

Forhåndspåmelding: for å unngå kø ønsker vi at flest mulig benytter seg av forhåndspåmelding. For mer informasjon, se «Arrangement» på Ulvsvågskaret Skisenter sin Facebook-side.

Facebook arrangement.

Langfredag 29. mars

 • kl. 18:00. Sagvatnan Jeger og Fiskerforening: Jentenes skinatt ved 6.vannet

Skitur fra E6 til 6.vannet (2 km) bålkos, lotteri, grilling og premiering.

Påskeaften lørdag 30. mars

 • kl. 12:00-15:00. Sagvatnan Jeger og Fiskerforening: Isfiskekonkurranse på Sandnesvannet

Største premien blir tregt på startnummer, ellers er det premiering i 3 klasser 0-10 år, 11-16 år og 17-100 år. Salg av pølser m/brød, kaffe, vafler og et stort loddsalg med flotte premier. Etter Isfiskekonkurransen blir alle isfiskehull matet slik at alle får fisk. Dette arrangementet kaller vi for Isfiskekurs / Isfiskekos. Gratis.