Hei alle sammen

Hamarøy kommunes neste kommunedirektør Odd-Børge Pedersen er 53 år. Han er gift og har tre barn, der to er voksne og flyttet ut av redet, samt en gutt i ungdomsskolealder.

-Jobben som kommunedirektør er såpass krevende at jeg har prioritert å tilbringe mest mulig tid sammen med familien når det er fritid, sier Pedersen. -Men når jeg skal virkelig slappe av, bare kose meg og kun tenke på meg selv, da er fluefiske i elv etter laks og sjøørret det jeg setter absolutt størst pris på, legger han til.

Her forteller Odd-Børge Pedersen om hanns utdannelse og jobberfaring:

Jeg har vært så heldig at jeg har hatt to helt forskjellige yrkesretninger i livet mitt. Som 16 åring ble jeg trålfisker og etter hvert nettmann og til slutt trålbas, før kombinasjonen med et familieliv ble for vanskelig og jeg gikk på land rundt årtusenskiftet. Jeg ble ansatt som daglig leder på et notbøteri, og etter noen år begynte jeg å studere på høgskolen i Harstad og tok en Bachelorgrad i økonomi og administrasjon. I løpet av utdanningstiden skjønte jeg fort at jeg burde ta en mastergrad, «sånn for å bli ferdig med det» mens jeg alt var i gang.  Dette medført til at jeg tok en mastergrad ved Universitetet i Tromsø, MSc i selskapsutvikling og entreprenørskap. Etter studiene begynte jeg som næringssjef i Hammerfest kommune og ble der i noen år før jeg fikk jobben som rådmann i Måsøy kommune. Måsøy er en liten kommune på finnmarkskysten med tettstedet Havøysund som kommunesenter.

Etter gode 2 år som kommunedirektør her så setter vi altså kursen sørover igjen, til det som er nærmere Bø i Vesterålen hvor vi opprinnelig kommer fra. Jeg skal være så ærlig å si at det var nok dette som lokket mest når jeg så utlysningen på ny kommunedirektør i Hamarøy kommune, første gang. Så etter å ha «skrapt» litt på overflaten og satt meg litt inn i utfordringene som Hamarøy har så tok den faglige nysgjerrigheten over. Og etter å ha gått noen runder med familien så valgt jeg å si ja til tilbudet fra kommunen. Det å være toppleder er først og fremst et stort ansvar for at svært mange medarbeidere har det så bra som mulig i livene sine. Når man inntar rollen som kommunedirektør, så har man i tillegg politikernes og resten av lokalsamfunnets forventninger til den kommunale driften. Det er klart at dette kan være krevende, men det går som regel veldig bra når alle gjør sitt.

Vi sees senest mandag 2. august da starter jobben for min del. Ha en fin vår og sommer så lenge!

 

Med vennlig hilsen
Odd-Børge Pedersen