8. mars-yoga på biblioteket

Frisklivssenteret og biblioteket har gått sammen for å markere Den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Her er alle invitert til deilig og avslappende morgenyoga på biblioteket 9.30-11.00. Om du er usikker på om yoga er noe for deg så kan dette være stedet for å teste det ut. Det er et gratis tilbud og du trenger ikke noen forkunnskaper for å delta. Vi stiller med matter, men ta gjerne med deg et pledd og en pute. Etter yogaen kan du få en kopp te før du vandrer videre. (Vi hører forresten rykter om at det skal være Kvinne-quiz på Camp Hamarøy om kvelden).

Mihá på biblioteket

Biblioteket satser stort på Mihá i år også. Både på Oppeid og på Drag vil vi ha bokloppemarked hele uka i åpningstida. Her er det fullt mulig å sikre seg godbiter til påskeferien, både for voksne og barn. Vi har både skjønnlitteratur og faglitteratur. Vi har tidsskrifer og vi har DVDer. Alt kan du kjøpe for en billig penge.

Onsdag 20. mars kl 18.00 skal det være Strikk og lytt (eller bare lytt for de som ønsker det) på Drag bibliotekfilial. Da skal Harrieth Aira lese fra sin ferske barnebok Siggá hálet. Hun skal lese på lulesamisk.

Torsdag 21. mars kl 19.00 har vi vår hovedarrangement under Mihá 2024. Det har vi kalt Samisk identitet i den nordnorske befolkninga. Da kommer Beate Bursta med sin ferske bok Kofta og jeg - om å tråkle sammen en sjøsamisk familiehistorie. I tillegg til bokpresentasjonen skal vi også få se filmen Kofta og kilten som Beate Bursta har laget sammen med Kristin Nicolaysen.

Åpning av Frøbiblioteket

Like over påske, 8. april, åpner vi Frøbiblioteket. Gartner Idun Tjemsland kommer for å snakke om frø og om å dyrke grønnsaker i en kort sesong. Det vil selvsagt være mulig å låne frø fra Frøbiblioteket for de som ønsker det.

Fuglelivet i nord

15. april kl 19.00 er det klart for foredrag om fuglelivet. Martin Eggen, forfatter og naturvernrådgiver i BirdLife, har nettopp gitt ut boka Uten fugler blir ikke livet det samme. I boka stiller han noen viktige spørsmål: Hva skjer med fuglene i Norge? Hvorfor blir det færre og færre av dem, hvorfor har noen forsvunnet helt enkelte steder, mens andre har blitt vanligere? Boka forteller om de store endringene som bare på noen få år har skjedd i fuglefaunaen.

Språkkafé mandager

Til slutt må vi jo nevne språkkafeen som vi har hver mandag kl 17.00-18.45 på biblioteket. Det er en uformell møteplass der vi møtes for å snakke norsk ut fra forutsetningene til de som møter opp. Det er alltid en hyggelig og lærerik opplevelse.