Kraftige vindkast

Fra torsdag ettermiddag er det meldt storm fra øst og sørøst med ekstremt kraftige vindkast på mellom 35 og 50 meter per sekund, varsler Meteorologisk institutt. Det vil være store variasjoner i vindstyrke. Noen steder vil få veldig lite vind, mens andre steder får ekstremt kraftige vindkast. 

Hábmera suohkan - Hamarøy kommune har hatt møter i kriseledelsen i dag og gått gjennom rutiner for å håndtere en eventuell situasjon i forbindelse med uvær. 

Skoler og barnehager

Kriseledelsen har besluttet at skolene i kommunen holder åpen som vanlig resten av dagen i dag, unntatt skoledelen ved Innhavet oppvekstsenter som har hjemmeundervisning både torsdag 21.januar og fredag 22.januar. Værsituasjonen videre tilsier at det kan bli utfordringer med skoleskyssen på fredag. Derfor er det bestemt at det blir hjemmeundervisning for alle elevene i Hábmer - Hamarøy i morgen. SFO og barnehagene er åpne som vanlig. Det anbefales hjemmekontor for de foresatte som har behov for det.

Vær forberedt

Kriseledelsen følger situasjonen nøye. Både teknisk uteseksjon og helsetjenestene våre tar forholdsregler og styrker sin beredskap. Vi har legedekning og satelitt-telefon utplassert både nord og sør i kommunen i ettermiddag, i natt og i morgen formiddag. Dersom både telefon, mobil og nett skulle falle ut, vil vakthavende lege plassere seg på legekontoret på Oppeid, og pasienter som trenger helsehjelp kan da møte opp der.

 - Vi oppfordrer innbyggerne til å være forberedt både på strømbrudd, at veier kan bli stengt og at det kan bli stans i vannforsyningen, sier Britt Kristoffersen. Det er gitt rødt ekstremvarsel for hele Salten, og det kan bli store variasjoner lokalt. 

Aktuelle forberedelser:

  • Løse gjenstander utendørs sikres. 
  • Vær forberedt på kanskje å måtte være inne i mer enn ett døgn fra midt på dagen i dag 21. januar.  
  • Finn frem alternative måter å sikre lys og varme på i tilfelle strømbrudd.
  • Sørg for å ha drivstoff på bilen om du har en slik. (Dersom det blir langvarig strømstans vil ikke bensinpumper mv. virke). 
  • Vis omtanke for naboen din, dersom du tror eller vet at han kan få utfordringer om det skulle bli ille. Tilby deg gjerne å bistå. 

Les om egenberedskap her.

Gratulerer med dagen

Prinsesse Ingrid Alexandra feirer bursdag i dag og det er offentlig flaggdag. Vi gratulerer med dagen, men kan dessverre ikke heise flagg på grunn av faren for kraftig vind.