Den som bare visste hvor mange gapahuker det finnes i Salten…. De fleste har en slik i nærmiljøet. Gapahukene er supre turmål nettopp i vått vintervær. Her kan du søke ly for sludd og vind. Oftest kan du også tenne et bål og la blikket søke flammene som hypnotiserer deg bort fra den digitale hverdagen.

Våt snø er en gavepakke for alle som vil bygge i snø. Ta deg tid utforsk hva du får til å bygge. Den gode gamle snømannen med kvister som armer og hår lages lett av tre snøballer og i en bakke er det snart å lage en utfordrende flaske- eller hoppbakke. Og hva med en snølykt ved rasteplassen?

Tur i vått vintervær krever at du kler deg godt. Ofte kan gummistøvler og regntøy være det beste. Ull innerst mot kroppen holder deg varmere. Er regntøyet tett, kan det regne og sludde så mye det vil mens du tar naturen i bruk. Pakk sekken med litt turmat, drikke, en eske fyrstikk og litt tør ved. Kanskje legger du også oppi et ekstra par votter, lue, tykk genser og et sitteunderlag, så holder du varmen også i pausen.

Regner og sludd er også turvær. Og vinnere er alle som tar turen.

 

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook. Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

 

Tekst: Salten friluftsråd