Det er kjent smittevei i 3 av tilfellene, som er knyttet til smitteutbruddet i Rana kommune. Det siste smittetilfellet kartlegges fortsatt. Smittesporing og oppfølging pågår. 

Har du vært innom disse stedene ?

Hamarøy vekst, Oppeid
Smittesporingsteamet ønsker å komme i kontakt med de som var innom Hamarøy vekst på bruktbutikken, Oppeid, torsdag 5.august etter kl. 15:00. Dersom du var der til dette tidspunktet, ta kontakt på telefon 958 13 873. 

Spar Hamarøy, Oppeid
Mandag 2.august etter kl. 15:00
Torsdag 5. august etter kl. 15:30
Dersom du har vært på Spar Hamarøy til disse tidspunktene, vær obs på symptomer og test deg hvis du har mistanke om at du kan være smittet. 

 

Har du symptomer - test deg

Kommuneoverlegen går ut med ei sterk anbefaling - har du symptomer, så test deg. Testkapasiteten økes, og det er lav terkel for testing. De som kommer fra områder med høyt smittetrykk, bør være spesielt oppmerksom på symptomer. 

Test-telefon
De som mistenker at de kan være smittet eller syke med koronavirus skal ringe 477 66 557 for å avtale tidspunkt for testing.
Ikke møt opp hos lege/legevakt uten å ringe først. Åpningstider for test-telefon ukedager kl. 08:30 - 10:00 og 13:00 - 14:30.