Denne våren har vært spesiell med tanke på koronasituasjonen som har endret måten vi lever på. Slik vil det trolig være til høsten også. Likevel ønskes det å invitere til å markere Folkehelseuka 2020 og Friluftslivets uke. Dette passer ekstra godt, siden utendørsaktiviteter og friluftsliv gir mindre risiko for smitte. Folkehelse er mye mer enn friluftsliv, men i år får natur og friluftsliv et ekstra fokus!

Alle i Hábmer - Hamarøy inviteres til å bidra i markeringen - ulike enheter i kommunen, barnehager, skoler, bedrifter, lag og foreninger.

Det er satt av en sum folkehelsemidler til markeringen som kan brukes til å gjennomføre enkle tiltak eller bevertning etter avtale.

Alle arrangører må ha et ekstra fokus på smittehensyn, og må følge de gjeldende pålegg og føringer som kommer fra helsemyndighetene. For informasjon om regler, se hjemmesiden til kommunen.

Dersom deres lag/forening ønsker å være med på denne markeringen, ønskes det at dere melder deres bidrag inn til folkehelsekoordinator Marte Hovlund på e-post marte.hovlund@hamaroy.kommune.no eller på telefon 95813873 innen 31. august.

Dere får hjelp med markedsføring og lager et program som distribueres i ulike kanaler.

I tillegg kan dere legge inn friluftsarrangement i aktivitetskalenderen på www.friluftslivetsuke.no

Les mer om Folkehelseuka, og finn inspirasjon, materiell og logo her.

Folkehelseuka i Nordland er også på Facebook. Her kan dere dele innlegg og bilder både før, under og etter Folkehelseuka 2020.