Velger du å ha sansene åpne og jakte med ører og øyne i fugleverden, vil du snart høre vakre melodier, fargerike små og store flyvende vesener og mesterpiloter. De er i full gang med å finne noe å spise, lokke til seg en partner eller kanskje også samle kvister og gress til å bygge et rede. Det å lære seg fuglelyder gjør vårkvitringen mye mer spennende. Mange fugler har svært særegne lyder som er lette å lære seg. Kan du noen fugler, lærer du fort å gjenkjenne flere. På nettet finner du sider der du kan lytte på- og lære deg sangen til de mest kjente fuglene i det naturområdet du velger å besøke. Får du til å plystre sangen kan du prøve å lokke til deg en våryr fuglevenn? Er du på fugletittertur dukker det alltid opp noe du lurer på, og da er greit å ha en fuglebok i sekken. Og har du en kikkert eller et fotoapparat så ta de med.

Fugletitterturen kan du bruke til å lære å kjenne de ulike fugleartene, men også til å oppleve naturen og føle våren komme. Å sitte på et varmt sitteunderlag med øynene lukket å lytte er en god opplevelse som varmer kroppen. Likeså det å sitte i ro og observere fuglenes kontinuerlige strev for å bringe arten videre. God tur i fuglenes verden.

Forrige ukes vinner av matboks norum87.

 

Om #kofførsittinne

Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook. Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salte.

 

Tekst: Salten Friluftsråd