Fredag 26.juni 2020 inviterer Hamarøy bibliotek til dobbel, digital lesestund med lokale forfattere. Sigrid Rasmussen og Birgit Å. Andersen leser sine barnebøker om vennskap, en på norsk og en på lulesamisk.

Sigrid Rasmussen fra Ulvsvåg leser sin bok Modig er den som… om fugleungen Pip som gleder seg sånn til å begynne på skolen. Skolestarten går ikke helt som planlagt, og det krever mot både fra Pip og de andre småfuglene. Boken er illustrert av Johan Reisang og Ela Buria, og skrevet av Sigrid Rasmussen i samarbeid med Synnøve Bjørge-Sundan.

Birgit Å. Andersen fra Drag leser sin bok Emielle & Emierká rádnav oadtjoba, Emielle & Emierká får en venn. Der møter vi to støvler som gleder seg veldig til å få komme ut av skoesken sin og få en venn, men som slett ikke er sikre på at de liker å bli tråkka i og trampa med på spisse steiner. Birgit leser boka på lulesamisk, men den finnes også på nordsamisk, sørsamisk og norsk. Nina M. Iversen har illustrert boka.

-Hamarøy bibliotek har arrangert lesetund for barn i sommerferien de siste årene, men i år måtte vi tenke nytt, sier bibliotekleder Mari Hopland. -Biblioteket vil være åpent to dager i uken hele sommeren, tirsdager kl.12 - 18.00 på Drag og onsdager kl.12 - 18.00  på Oppeid. Men lesestunden gjør vi i år digitalt. Vi håper at mange familier tar seg tiden til å høre de fine bøkene sammen. Barn som er med på Sommerles kan jo registrere bøkene der når de er lest også!

De digitale lesestundene er to filmer på omtrent 15 minutter hver, som vil være tilgjengelig på nett i Hamarøy kommunes YouTube-kanal i fire uker etter premieren.

Bøkene passer for alle som har lyst til å høre en god historie, men er først og fremst skrevet for barn.

Hamarøy bibliotek har fått midler til digital formidling av lokale forfattere fra Nordland fylkesbibliotek og Nasjonalbiblioteket. Filming og klipping er gjort av Hamsunsenteret, og lesestundene blir tilgjengelige på Karanteket.no - Nordlands digitale, smittefrie bibliotek.