Konserten ble innledet med dans av danselærer Raminta Seniauske, som hadde følge av vikarlærer Elisabeth Sjo Engen samt Guri Leiro. De danset «ballett fusion» og flamenco.

Senere stemte lærerbandet i med et variert utvalg julesanger fra ulike tiår. Bandet bestod for anledningen av Ole Johnny Stensland (gitar og vokal), Yvonne Thomassen (fiolin), Johannes Fauchald (bass), Stine Braseth-Ellingsen (vokal), Anders Skoglund (slagverk) og Eivind Krog Ravndal (flygel).  

På slutten av konserten ble Johannes Fauchald takket av for sin innsats som rektor på kulturskolen. Ordfører Britt Kristoffersen sa blant annet at han alltid er velkommen tilbake til Hamarøy.

- Vi er utrolig takknemlige for at vi har fått ha deg som kulturskolerektor og innbygger i Hamarøy de siste årene, sa ordføreren. Fra du flyttet hit i 2016, og fra du ble rektor i 2017, har du utmerket deg som en person med et sterkt engasjement for barn og unge, for kultur, og for fellesskapet. Du har løfta og spleisa kulturlivet – og oss. Gjennom Vi e her – Mij lip dappe som du tok initiativ til, bidro du til å bygge broer for oss. Alle elevene i hele den nye kommunen var med, og på den måten fikk du også alle oss foreldre og innbyggere med. Du ga oss framtidstro og du tok samisk språk og kultur inn i kulturskolen og inn i vårres bevissthet, sa Kristoffersen.

Hamsunsenterets Anita Overelv overrakte et eksklusivt stykke av gitteret på Hamsunsenterets heis. Dette var en symbolsk gave for at Fauchald er en del av ryggmargen til Hamsunsenteret. Tre av kulturskolens elever takket også Johannes, med rørende og personlige hilsener til læreren og rektoren som har betydd så mye for mange av kommunens barn og ungdommer.