For å hedre personer eller organisasjoner som har utmerket seg som antisutrere, utnevner Salten friluftsråds styreleder årlig en antisutrehelt. En antisutrehelt skal ha utmerket seg ved å løse spesielt krevende oppgaver på en usutrete måte. Det er ingen forutsetning at personen/organisasjonen jobber med friluftsliv. Vedkommende må ha tilhørighet i Salten.

Marita Mikkelsen er i dag lærer på Drag skole. Det har hun vært i omlag 15 år. Hun sitter i styret i Nord-Salten turlag, i Hellmobotn grunneierlag, medlem i Fjellgeitklubben og er aktiv i Helland Velforening. Marita er initiativtaker til strandrygging i lokalmiljøet og ikke minst aktiv i arbeidet med å styrke lulesamisk kultur og språk. Mikkelsen er tydelig på at hun ønsker å bidra til å løfte Drag som samfunn.

Kjenninger av Marita sier videre dette om henne:

  • Hun er den første som melder seg når man spør etter frivillige
  • Hun er et ekte medmenneske
  • Når vi er sammen med Marita, føler vi oss inkludert
  • Hun er en pilot
  • Hun er så fantastisk hyggelig å være sammen med

Påskjønnelsen er ei hånddreid «Ole Brum-krukke» av Per Langvik Hansen «Pelle» i Valnesfjord, med ca 2 kg høsthonning fra røsslyng og geitrams produsert i Saltstraumen av Arild Larsen. Antisutrere varer litt lenger. Derfor er honning valgt som påskjønnelse. Honning kan ha over 800 års holdbarhet.

Vi gratulerer Marita Mikkelsen!

 

Tekst: pressemelding Salten friluftsråd