Kommunalleder Oppvekst
Elin Eidsvik har hovedfag i statsvitenskap og studier i pedagogikk, rektorskolen, økonomi, juridiske emner og lederfag fra UiB, BI og Nord Universitet. Elin har tidligere vært rådmann i “gamle” Hamarøy og rektor ved Knut Hamsun videregående skole. De siste 4 årene har hun vært avdelingsdirektør for Oppvekst og kulturavdelingen i Bodø kommune.
Elin ønsker å bidra til en fortsatt positiv utvikling av oppvekstsektoren i den nye kommunen. Hun gleder seg til å bli kjent med nye kolleger i tillegg til de hun kjenner fra før. Blant annet så er arbeidet med oppvekstplan for Hábmer-Hamarøy nå godt igang med planlagt ferdigstillelse litt ut i 2025.
- Det er spennende å bli med på den positive samfunnsutviklingen som skjer i kommunen. Det er veldig mye positivt på gang, og da er det også mye positivt i oppvekstsektoren. - Jeg gleder meg til sammen med barn & elever, medarbeidere, ledere og foreldre å jobbe for kvalitetsutvikling og trivsel for våre barn og unge. Det er langsiktig samfunnsutvikling for Hábmer-Hamarøy.
Elin er gift med Arne André Solvang, og de flytter nå hjem til Hamarøy etter noen år i Bodø. Og for de som er interessert i det, skogkatten Wilma er også med på flyttelasset. Hun ble aldri ordentlig bykatt, hun er en skikkelig bygdekatt.
Enhetsleder Hamarøy Internasjonale Senter
Arne André Solvang har tidligere arbeidet som kulturkonsulent og biblioteksjef i Hamarøy kommune. De siste 20 årene har han vært ansatt i Nordlandsmuseet, bl.a. som leder av Hamsunsenteret, og de siste 3 årene som leder for museets virksomhet i Bodø, Gildeskål og Meløy. Han er fra Håkonhals i Hamarøy.
Arne André ønsker å bidra positivt til inkluderingsarbeidet av flykninger i Hamarøy kommune, og ser fram til å bli kjent med nye kolleger, og brukere av tjenesten.
-Dette er et helt nytt fagfelt for meg, og jeg føler meg privilegert som har fått tillit til å gå i gang med dette arbeidet. Det skjer mye positivt på mange fronter i Hamarøy for tiden, og jeg håper at vi kan bidra til det, gjennom et godt integreringsarbeid, og godt samarbeid med både offentlige og private aktører.
Arne André er gift med Elin Eidsvik, og de har flyttet hjem til Hamarøy, etter noen år i Bodø. De har to voksne barn.
Næringsrådgiver
Per Elling Braseth-Ellingsen kommer tilbake til Hamarøy kommune etter tre år som prosjektleder ved Hamsunsenteret og Nordlandsmuseet. Han jobbet i perioden 2018-2021 med næringsutvikling ifm. etableringen av nye Hamarøy kommune. Han skal nå jobbe sammen med næringssjef Johannes Sandberg med alle de spennende utviklingsprosjektene som foregår i kommunen.
Braseth-Ellingsen har en mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap fra Universitetet i Oslo, og har tidligere blant annet drevet oppstartsbedrift innenfor digital markedsføring, og vært daglig leder for en næringshage. Han er også sauebonde, og jobber med å lage ost av sauemelk.
Per Elling er opprinnelig fra Bodø, med en far fra Hamarøy. Nå har han bodd snart syv år i Hamarøy sammen med familien, og trives veldig godt med det.
Styrer Marielund barnehage
Toril Finvik ble ferdig utdannet barnehagelærer våren 2018 ved Nord Universitet i Bodø. Hun har jobbet i Bodø som pedagogisk leder i 5 år før hun bestemte seg å flytte hjem til Hamarøy igjen med to barn og samboer. Hun har siden høsten 2023 jobbet som pedagogisk leder i Marielund barnehage på Oppeid, men har nå fått jobben som styrer i barnehagen. I jobben som styrer ønsker hun å videreføre den gode barnehagen som allerede er bygd opp, og samtidig syns hun det blir spennende og være med å utvikle barnehagen videre. På fritiden liker Toril å være med familien sin, være på turer, synge og spille musikk, samt driver hun med oppussing av hus og hage.
Administrasjonsrådgiver Servicekontoret
Namo Salih ble nylig ansatt som háldadusrádevadde-administrasjonsrådgiver i Servicekontoret for kommunen. Her vil han bidra i flere ledd innenfor administrasjonen som ássjegiehtadalle-saksbehandler og politihkalasj dåjmadahka-politisk sekretariat, i tillegg til å bidra herimot alle leddene som har behov for og kan dra nytte av den kompetansen og erfaringen han kommer med og utvikler underveis.
Opprinnelig er han fra Oppegård i Nordre Follo og har familierøtter fra Kurdistan som er en urbefolkning i Midtøsten. Han har en bachelor i sosiologi hvor han fordypet seg i filosofi, for så å ha tatt en mastergrad i organisasjon, digitalisering, administrasjon og arbeid. Underveis i utdanningen har han bidratt til utvikling av Digital Government Index 2.0 hos OECD og fullført et treningsprogram i bærekraftig utvikling hos OIKOlogica.
Namo er en person med en bredde av interesser og sier seg ivrig etter å bidra til kommunens mål om blant annet å ivareta innbyggernes interesser, styrke tilliten mellom innbyggerne og forvaltningen, forbedre administrative prosesser og støtte opp om bærekraftige og fremtidsrettede løsninger. Han er særlig opptatt av hvordan digitalisering og helhetlig tenkning kan benyttes til å utvikle robuste, inkluderende og fremtidsrettede offentlige tjenester.
Namo sihtá suohkanav viehkedit vaj sáme máhtti bisodit ja åvddånahttet ietjasa gielajt, kultuvrav ja sebrudakiellemav!
Samisk helsekontakt
Silvia Ellingsen er 42 år, fra Drag i Hamarøy. Gift, 3 barn. Har vokst opp med samisk språk og kultur. Hun er utdannet helsefagarbeider. Har jobbet på Dragstunet/ Hjemmetjenesten i ca. 23 år. Har også jobbet kort periode i den samiske barnehagen Viejega på Drag. Hun har også vært plass-tillitsvalgt i perioder og har hatt forskjellige verv innenfor Idrettslag m.m.
Silvia har erfaring med det samiske innenfor helsevesenet, og ønsker å bidra til å ivareta samisk språk og kultur for den enkelte pasient/bruker. Hun er samfunnsengasjert, sosial, liker å jobbe med mennesker.
Hun har flere interesser: reise, hytteturer, gå turer i skog og mark.
-Samisk språk er viktig for den enkelte språkbruker, for den samiske befolkningen og for utvikling av det samiske samfunnet, sier hun. -Samisk språk handler ikke bare om kommunikasjon, men er nært knyttet til samisk identitet, kulturarv og tilhørighet.