Avtale med ekspeditør

Det har siden flytting av anløpssted til ferjekaia i 2018, ikke vært håndtering av større gods i Skutvik. Boreal overtok anbudet våren 2019, der håndtering av større gods i praksis var avviklet. Når etterspørselen nå igjen ble aktualisert, har Boreal inngått en midlertidig avtale med ekspeditør i Skutvik.

-Det har vært tydelig signalisert et behov for godshåndtering i Skutvik. Det er en utfordring i forhold til ruteplanen hvis mannskapet på båten skal heise gods av og på. Derfor har vi inngått denne løsningen mens vi arbeider med et permanent opplegg, sier daglig leder i Boreal Sjø, Steinar Mathisen.

Smågods

Håndtering av smågods er selvsagt fortsatt et tilbud - både til og fra Skutvik.

-Smågods, esker og ting som lar seg bære i land er selvsagt også mulig å sende, så lenge disse leveres og hentes om bord, avslutter Steinar Mathisen.

-Må være forutsigbart

Ordfører i Hamarøy Britt Kristoffersen, er svært fornøyd med at det nå igjen vil være mulig å sende pallegods til og fra Skutvik.

-Denne muligheten er helt avgjørende for noen aktører i vårt næringsliv. Dette har vært en langvarig utfordring som endelig  ser ut til å få en løsning. Jeg håper Boreal og Nordland fylkeskommune nå sørger for at dette blir et forutsigbart tilbud, slik at også næringslivet i Hamarøy kan benytte godsfrakt på hurtigbåt, slik de gjør det i resten av Nordland, sier Kristoffersen.

 

Tekst: Pressemelding Nordland fylkeskommune