Kristin Green Johnsen.
Kristin Green Johnsen. Carpe Momento Foto

I etterkant av Tysfjord saken, så ble det igangsatt et stort og omfattende forebyggende arbeid mot omsorgsvikt, vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep i region rundt Tysfjord. Prosjekt Jasska/Trygg ble avsluttet ved nyttår 2019 og mange av de ulike tiltakene som ble satt i gang i prosjektperioden har de nye kommunene Hamarøy og Narvik tatt over ansvaret for å videreføre.

Det ble i slutten av prosjekt perioden igangsatt et frivillig arbeid, et nettverk av ildsjeler med samme interesse for et tryggere samfunn. I oktober 2019 ble Jasska/Trygg - nettverk for økt åpenhet om alvorlige krenkelser stiftet. Dette er et nettverk av frivillige personer som er bosatt i regionen og som har som mål å fortsette i arbeidet med forebygging av omsorgssvikt, vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep, der nettverket skal være pådrivere for åpenhet og på denne måten være med å forme et tryggere samfunn med færre alvorlige krenkelser.

Jasska/Trygg driver ingen form for terapeutisk virksomhet, men vi ser på oss som en del av den samlemde innsatsen i samfunnet for endring og utvikling mot bedre forebygging og ivaretakelse mot vold og overgrep.

Skulle du ønske å være med i dette arbeidet, som medlem, så ta kontakt med/send en mail til leder for Jasska/Trygg - nettverk for økt åpenhet om alvorlige krenkelser Kristin Green Johnsen

Tlf: 97969599
E-post: kristingreenjohnsen@gmail.com
Medlemsskapet er kostnadsfritt

 

Tekst og foto Kristin Green Johnsen