Enhetsleder ved Innhavet oppvekstsenter

Johanne Oddveig Richardsen er utdannet lærer ved høgskolen i Nesna og har tatt videreutdanning i spesialpedagogikk. Hun har også en master i skoleledelse fra NTNU. Johanne har for det meste jobbet som lærer og rektor i Sortland kommune de siste 25 årene.

Hun er født og oppvokst på Senja, men har bodd i Vesterålen etter videregående skole. Hun bor i Skutvik og er på Sortland noen helger og ferier, har samboer og fire voksne barn. Johanne liker å gå mye turer i skog og mark, være med i kor eller teater, litteratur og forfatterlag er også interessant da hun elsker å lese bøker. Det er mange ting hun gjerne skulle fått utforsket mer som for eksempel, padling og sykkelturer rundt på Hamarøy og i Steigen. 

Lulesamisk språk- og kulturtolk

Peggy Øvervoll skal jobbe som lulesamisk språk- og kulturtolk.

Den samiske pasienten har rett til å bli betjent på samisk i kontakt med offentlige helseinstitusjoner. Informasjon til pasienter og brukere skal være tilpasset deres kultur- og språkbakgrunn. Muligheten til å kommunisere på eget morsmål vil ha betydning for at samiske pasienter skal få et tjenestetilbud av god kvalitet. God kommunikasjon er nødvendig for trygge tjenester, og Hábmera suohkan - Hamarøy kommune vil legger nå til rette for å oppfylle vår forpliktelse som forvaltningskommune, tilby likeverdige tjenester og derigjennom skape tillit.

Med tilskudd fra Sametingets tospråklighetsmidler har Hábmera suohkan - Hamarøy kommune nå ansatt en lulesamisk språk- og kulturtolk fra 1.juni 2021. Tolken har samisk språk- og kulturkompetanse og et spesielt ansvar for å ivareta samiske pasienters rettigheter og behov i møte med helse- og omsorgstjenestene i Hábmera suohkan - Hamarøy kommune. Videre skal tolkefunksjonen gi bistand til ansatte i helse- omsorgssektoren i kommunen ved behov.

Peggy Øvervoll er 43 år, fra Drag, samboer og mor til to barn. Vokst opp med samisk språk og kultur. Har utdanning innenfor fotterapi, helsefagarbeider og tverrfaglig miljøarbeid. Har erfaring med å jobbe som fotterapeut, BPA og miljøarbeider i psykiatri tjenesten og miljøtjenesten i tidligere Tysfjord kommune og Hamarøy kommune. Hun er samfunnsengasjert, sosial, er glad i friluftsliv og trening. Peggy ønsker å bidra til og ser viktigheten av å ivareta samisk språk og kultur.