Er vi heldig blir det tørrsnø og fint både for smurte og smørefrie ski. I Salten har vi milevis med preparerte skiløyper. Løypene er kanskje nærmere enn du tror? Iherdige ildsjeler gjør en stor innsats for at akkurat du skal få en flott tur. Møter du en av dem, huske å sende et stort smil og et takknemlig vink tilbake. De har kanskje stått grytidlig opp for å være sikker på at alt er klart til du kommer.

Ser du, eller noen av de rundt deg mørkt på glipptak og motbakker, så kan det kureres med appelsin, kvikklunsj, tørrfisk, en kopp varm saft, kakao eller litt ekstra festesmurning. Det er ypperlig «bensin» og hjelp å ha i sekken eller på innerlomma.

På skisporet.no, kommunens hjemmeside eller lokale facebookgrupper/nettsider for idrettslagene, finner du informasjon om hvor det er preparerte spor. Kanskje har du også en kjenning som kan gi deg et tips? Vi har tro på at løypene nå blir fine både for ferskingen og den erfarne. La de derfor lede skituppene dine framover i dagene som kommer. Kanskje titter sola også fram?

Forrige ukes vinner av matboks er: Torunn Grimstad.

 

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

 

Tekst: Salten Friluftsråd