Helgeværet i Salten blir litt hustrig. Vinteren har tatt nytt tak og flere av oss kryper sikkert litt ekstra godt ned i sofaen. Da kan kanskje et fristende, enkelt, godt og varmt turmåltid være det som får deg ut. Ut på den turen du egentlig vet blir fin, bare du tar steget utenfor døra.

Finn fram yndlingspølsene, det tilbehøret du liker best og en litt romslig termos. Jeg sa yndlingspølsene, men velg de tynne, ikke de tykke. Da er du sikker på at de blir gjennomvarme og du får de ut av termosen.

Kok opp vann. Varm termosen med varmtvann fra springen som du heller ut og erstatter med det kokte vannet. Fyll termosen helt full. Skru igjen og hiv termosen, pølsepakka, tilbehøret, en gaffel eller ubrukt blomsterpinne, noe å sitte på og litt ekstra tøy i sekken. Labb ut på tur. Pølsene venter du med å ta ned i det kokende vannet til du er framme på lunsjplassen. Da slipper du at pølsene sprekker. Unngå å pakk pølsene for tett i termosen. La de trekke i ca. 10 min. Gaffelen eller blomsterpinnen hjelper deg med å få pølsene ut av termosen.

Om du velger å drikke pølsevannet eller ha med annen drikke, er opp til deg.

Uansett, god pølsetur!

 

Om #kofførsittinne

Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

 

Tekst og foto: Salten friluftsråd