Eirik André Hopland har sagt opp sin stilling i november 2020 og har sin siste arbeidsdag den 12. mars 2021.

- Eirik André Hopland kom hit i 2016. Kommunedirektørgruppen i Salten trodde det var en søring som kom, men det viste seg at han var ekte Hamarøyværing, sa Britt Kristoffersen. - Det er ikke noen enkel jobb å være øverste administrative leder for en kommune. Man står i krysningspunktet mellom en hel kommuneorganisasjon som har faglige forventninger og prioriteringer, som skal ledes og lyttes til. Samtidig en forsamling av folkevalgte som tar beslutningene, og som kan gå litt andre veier, la hun til.

I løpet av disse årene har han fått med seg noe som de andre kollegaene i Salten har enten ønsket eller fryktet, nemlig en kommunesammenslåing. Det har vært store utfordringer i den tiden Hopland har vært kommunedirektør. Ordføreren er imponert over jobben som er gjort og takker han av på vegne av kommunestyret.

Jan-Folke Sandnes takket Eirik André på vegne av seg selv og kommunestyregruppen til Høyre. - Du og resten av familien blir en del av statistikken av nordlandinger som flytter sørover, sa Jan-Folke. - Vi er glade for den tiden dere har var i lag med oss og det positiv dere har bidratt med. Du har lært mye av den tiden du har jobbet som kommunedirektør. Takk for samarbeidet, la han til.

- Dette har vært en helt fantastisk reise for meg, sa Hopland. - Det har ikke vært en vanlig kommunen å jobbe i. Det har vært veldig mye å håndtere: Robek-kommune, kommunesammenslåing, korona. Jeg må takke alle de som er rundt meg. Uten alle de ansatte i organisasjon, den dialogen og kontakten med ordføreren og formannskapet, så hadde jeg ikke klart meg. Takk til alle sammen! sa han.

Kurt Fossvik blir kommunens øverste administrative leder fra 13. mars 2021, i påvente av ansettelse av ny kommunedirektør.