Bra for deg og bra for kommunen

Alle som deltar i SAMINOR3, får en gratis helsesjekk og tilbakemelding på blant annet blodtrykk og om de er i faresonen for å utvikle diabetes. Kommunen får ikke vite noe om helsen til enkeltpersoner.

-Vi får en anonym oppsummering av resultatene etterpå. Det er nyttig når vi skal planlegge helsetjenester i årene som kommer. Jo flere som deltar, jo bedre rapport får vi, sier ordfører Britt Kristoffersen Løksa.

-Jeg håper at alle som har fått invitasjon til SAMINOR3 stiller opp. Helsesjekken er bra for de som blir invitert, oppfordrer kommuneoverlege Elisabeth Richter. 

SAMINOR samler inn anonyme helsedata i små og mellomstore kommuner fra Innlandet i sør til Finnmark i nord. I Hamarøy kommune har SAMINOR3 en egen helsestasjon, i en avskjermet det av Tysfjord Turistsenter på Storjord.

-Hamarøy er en av 50 kommuner som er plukket ut til den tredje runden av SAMINOR, sier overlege Ann Ragnhild Broderstad overlege ved Universitetssykehuset Nord-Norge og forsker ved UiT Norges arktiske universitet.

For første gang i Norge skal en befolkningsundersøkelse også forsøke å kartlegge hvordan fornorskningspolitikk og andre verdenskrig påvirker helsa vår i dag.

For mer informasjon:

SAMINOR3, tlf 406 49 469
E-post: saminor@uit.no

Gratis buss til helsesjekken

14. mai

  • 08.30 Innhavet - Drag/Musken (09.00) - retur 12.30 
  • 11.00 Skutvik - Oppeid (11.20) - retur 15.15 
  • 14.30 Oppeid - retur 18.00 

Her stopper bussen: Innhavet (hotellet), Skutvik (fergekaia), Oppeid (butikken), Drag (venterommet), Ulvsvåg (stort busstopp), Tranøy (butikken). 

Helse- og levekårsundersøkelsen SAMINOR3 har åpent fra 09.00 - 16.30. Det er langåpent tirsdager, onsdager og torsdager til kl.18.00. Lørdagsåpent 4. mai kl. 10.00-14.00, søndager stengt.

Tekst: UiT