Felles mat Samefolkets dag

1.-4.trinn v Ájluovta skåvllå/Drag skole

Småtrinnet ved Ájluovta skåvllå/Drag skole har hatt skøytedag på isen. Der har de laget samiskinspirert iskunst. På skolen har de spist felles lunsj med god mat. Se også video fra Drag skole nederst på side.

Her kan du se videoholsen fra ungdomstrine.

Utstilling med kofte

Ulvsvåg barnehage

Ulvsvåg barnehage har hatt ei lita utstilling med kofte og flagg. Barna har også laget pynt inspirert av de samiske fargene. Til varmlunsj har de laget samisk brød, pjal.

Samisk flagg broderi

Innhavet oppvekstsenter

På Innhavet oppvekstsenter har de hatt ulike aktiviteter forrige uke. Barna og elever har laget gahkko og reinkebab. Kastet lasso. Danset til samisk blimed-dans og elevene har lært mer om joik og sammenlignet tradisjonell joik med joikelementer i popmusikk.

Barna og elevene har blitt bedre kjent med fargene og symbolikken i det samiske flagget. De har brukt fargene i malerier og broderinger. Ungdomstrinnet har malt nordlys, blitt bedre kjent med Elsa Laula, samtaler og diskusjon om novellen " En skolegutt" av Laila Stien og sett dokumentaren om Alta-vassdraget. 

Glimma Marielund bhg Samisk

Marielund barnehage

Barna i alderen 2 år har sett på fargene i det samiske flagget og laget bilder med disse fargene. De har også telt til 5 på lulesamisk og sett video med sang av Fantorangen og Binnábannaš. Ute har de laget seg fiskestenger og lekt de har vært å fisketur. Å leve av fisk er jo også en del av den samiske tradisjonen. Barnehagen er mye ute i naturen og det har de også vært denne uken. De har også hengt opp bilder av ulike samiske tradisjoner og samisk kultur, og lyttet og danset til forskjellige sjangre innen samisk musikk.

De yngste i Marielund (1-åringene) fikk smake på Bidos, og barna lagde sine egne gahkko. Barnehagen har fått låne en kofte, luer og sko som barna har fått prøve på. De har også sett på bilder av samiske tradisjoner og hørt på samisk musikk. 

De eldste i Marielund har jobbet med fargene i flagget, gjort forskjellig forming med fargene i flagget og hørt på samisk musikk. De har også snakket om samisk kultur og tradisjoner, og er mye ute i naturen. Vetten har en grillhytte som brukes daglig, hvor de samles rundt bålet til måltider og samtaler/fortellinger. Fredag 5. februar spiste de bidos og gahkko.

Dette er bare fra én uke med samisk tema og de i barnehagen fortsetter i ukene fremover. Klesplaggene de har fått låne har ikke alle avdelingene fått se enda og noen skal lage mat med reinkjøtt og gahkko uken som kommer.

Marielund barnehage ønsker alle med samisk tilknytning gratulerer med samefolkets nasjonaldag som var 6. februar! 

Lasso

Storjord Montessoriskole

Storjord Montessoriskole har hatt forskjellige aktiviteter forrige uke. Elever har blant annet laget samisk mat og kastet lasso.