Det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær. Har du hørt det før? Denne uka kan du vise at det stemmer. Væremeldingen innbyr ikke til de store strabasene. Vi anbefaler å sjekke ut nærmiljøet. Finn en skog du kan gå inn i.  Skogen gir da ly for både vind og nedbør. Best ly finner du i tett barskog. Har du fantasien med deg finner du troll og andre spennende figurer der inne. Stopper du opp ved et tre og studerer det nærmere, vil du se de mange «knerten-figurene» som bor i treet. Ta frem kniven og skjær «knerten-kvisten» løs - og du har straks fått en trofast turvenn. Kanskje mangler den en arm, fot eller har litt for lang hals. Men hva gjør vel det. Med litt hjelp fra deg og kniven får den kanskje både øyne og munn. I skogen finner du nesten alltid en lysning der du kan tenne et bål og kose deg med mat og varm drikke. Og dro du alene hjemmefra har du nå i alle fall selskap av «knerten».

I Salten er det mange skogsområder. Vi har lauv-, blandings- og barskog. Noen steder finner vi store plantefelt av gran, mens andre steder har skogen stått urørt i hundrevis av år. Men hva heter alle trærne? Du kjenner kanskje gran, furu og bjørk. Men hva heter de andre? Visste du at vi kan plukke bær også om vinteren. Sjekk einerbuskene og let etter svarte og mørkeblå bær. De sette en fin spiss på brunsausen neste gang du lager middag med den slags.

 

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

 

Tekst og foto: Salten friluftsråd