Yr.no melder kuldegrader, oppholdsvær og minkende vind i helga. Noen små snødryss kan vi også få. Det gir bare skiføret et fint lite løft.

Vil du ha det flatt, slakt eller bratt, være på jordet, trå vatnet, sette spor i skog, myr eller fjell? På Nord-Helgeland og i Salten har vi alt, så godt som over alt. Få andre har så mye fint og tilgjengelig skiterreng som oss når foldene er som nå. Ta derfor turen ut i dette hvite eventyrlandet og kom deg ut i lyset og sett spor i det snøkledde, friske vintereventyret.

Er du usikker på skismøringen, drister vi oss til å anbefale «blå ekstra» i helga. Mangler du skismøring, kan du pusse litt hardt med grovt sandpapir under midten på skia, eller rett og slett tape noen runder med sportstape. Har du smørefrie ski eller skifeller, så er jo det også et godt alternativ.

Vil du ha tips til hvor du kan gå, sjekk ut.no. Det er også mange «på tur i.…»- eller «på ski i….»-facebookgrupper hvor du kan finne turen for deg. Turkart og turbøker har gjerne fine forslag.

Mangler du utstyr, kan det lånes eller leies. De fleste kommunene har utstyrssentral eller BUA. Der kan du låne skiutstyr gratis eller til en billig penge. Informasjon finner du på kommunenes hjemmesider, eller ved å søke «BUA» eller «utstyrssentral» og det aktuelle kommunenavnet på nettet.

Forrig ukes vinner av matboks: Lill Mailen fra Bodø. 

 

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

 

Tekst og bilde: Salten Friluftsråd