Vi ønsker å teste flere

Vi har fått resultatene av 17 tester som ble tatt på mandag. Det er også tatt 15 tester på tirsdag som vi venter svar på innen 1-3 dager.  – Vi vil gjerne teste flere, sier kommuneoverlege Elisabeth Richter. – En del av de som er smittet med covid-19 opplever få eller ingen symptomer, eller at det er svært milde symptomer, sier hun. Aktuelle symptomer kan være for eksempel hodepine, tap av smak- og luktesans, nysing, lette forkjølelsessymptomer, slapphet, muskelverk, hoste. 

Ha lav terskel for å ta kontakt, så hjelper vi deg å vurdere om du bør teste deg. Test-telefonen er åpen på hverdager kl. 09.00-12.00 og kl. 13.00-15.00. Ring tlf. 477 66 557. Det er gratis å bli testet.

 

Illustrasjon nærkontakt brukt med tillatelse fra Harstad kommune
Illustrasjon nærkontakt brukt med tillatelse fra Harstad kommune

Nye lokale anbefalinger

Kommunens basseng og treningssenter er åpent kun for gjester fra Hamarøy som i tillegg har oppholdt seg i kommunen i minimum en uke. Kommunen anbefaler samme praksis for private treningssenter.

For arrangement vises til nasjonale regler. I samsvar med disse er det kommunens sterke anbefaling at det kun tas imot gjester fra Hamarøy samt tilreisende som har oppholdt seg i kommunen i minimum en uke. Også når arrangementet skjer på et serveringssted.

Serveringssteder oppfordres nå til å føre lister over alle sine gjester.

Serveringssteder må påse at avstand og øvrige smitteforebyggende tiltak overholdes, og følge råd til serveringssteder 

Nasjonale regler

Private sammenkomster og arrangement:

Arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, bør utsettes eller avlyses. Reglene for arrangementer er som følger:

  • Maks ti personer på private sammenkomster innendørs utenfor eget hjem, som for eksempel bursdag i leid lokale.
  • Maks 50 personer på innendørs idrettsarrangementer for barn som samler deltakere fra samme kommune (nytt).
  • Maks 100 personer på andre arrangementer hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser (nytt)
  • Maks 200 personer på arrangementer utendørs, men 200 personer x 3 kohorter hvis de sitter i faste tilviste plasser og det er to meters avstand mellom kohortene (nytt).
  • Arrangøren skal iverksette tiltak for å ivareta krav til avstand mellom deltakere som ikke er i samme husstand på arrangementer der publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser. Om det er nødvendig skal det benyttes vakthold for å sikre dette (nytt).
  • Det tydeliggjøres i regelverket at medlemsmøter, inkludert møter i foreninger og lignende regnes som arrangementer (nytt).

 

Uteliv og serveringssteder

  • Kun tillatt med skjenking ved servering av mat. Skjenkestopp kl. 22.00 (nytt).
  • Samme anledning til å skjenke alkohol på arrangementer som på serveringssteder (nytt).