Dette er kommunedirektørens påskehilsen til alle medarbeidere:

Buoris - hei, alle sammen!
 
Korona. Covid-19. Dette er ord vi ikke hadde hørt om, dersom vi spoler et år tilbake. Nå har vi fått føle på konsekvensen av smitte-tiltak i flere uker. Vi har klart å sette oss i "krise-modus", og gjort en fantastisk jobb for å forhindre smitte og sykdom.

Jeg er imponert over hvor godt vi har klart å følge rutiner og anbefalinger i kommunen. Det er utrolig hvor kjapt vi klarte å snu oss rundt, med helseberedskap, hjemmeundervisning, hjemmekontor, og ikke minst; mange har hatt en bratt læringskurve i bruk av Teams og telefonmøter.
 
Takk til alt helsepersonell som har stått på døgnet rundt
Takk til alle som har holdt fortet hjemme med unger
Takk til de som har taklet hjemmekontor
Takk til alle lærere, både i skole og kulturskole, som har levert kreativ og god undervisning. Og ikke minst elevene, som har hatt heimen som klasserom
Takk til renholdere og IT-folka
Takk til alle som følger råd om karantene, som holder avstand på butikken, og de som underholder med quiz og bilder i sosiale medier

Takk til alle sammen! Dere er blitt lagt merke til, og dere får skryt.

Regjeringen åpner for å lette litt på restriksjonene over påske, men det vil fremdeles være viktig at vi følger anbefalingene som blir gitt. Følg med på kommunens hjemmeside, og i media forøvrig. Slapper vi for mye av, risikerer vi at smitten blomstrer opp igjen, og nye strengere tiltak må settes inn.  Fylkesmannen formidlet i dag at vi må påregne mellom 12-18 måneder før vi er mer eller mindre tilbake til "normalen". Det er lenge. Bruk fridagene til å hente dere inn. Vi trenger utholdenhet, eller "korona-kondis" som noen kaller det.
 

Situasjonen gjør at vi må gjøre det beste ut av ting. Ta vare på hverandre med virtuelle klapp på skulderen. En telefonsamtale eller en hilsen på trappa til en sambygding, er gull verdt!

Buorre bæssátja - God påske!