Alle som får sin dose nr. 1 får også informasjon om intervall til dose nr 2. Dette må hver enkelt forholde seg til. Dersom de velger å dra bort kan vi ikke garantere for deres vaksinedose nr 2. Kommunen kan heller ikke garantere for at effekten av vaksinen blir den samme hvis man går lenger enn det anbefalte intervallet. Vaksinedoser som ikke blir brukt (for andre dose) blir i stedet gitt som første dose til neste person på vaksinelisten.

De som har fått 1. vaksinedose i egen hjemkommune og som planlegger ferie på Hamarøy i sommer, vil heller ikke kunne få sin vaksinedose nr 2. i Hamarøy kommune. Grunnen til dette er at antall doser som kommunen mottar fra FHI er nøyaktig tilpasset de som har fått sin 1. dose (og gjeldende intervall mellom disse).

I tillegg er det er kort holdbarhet på vaksinene. Vi vet ikke eksakt hvor mange vaksinedoser kommunen mottar i ukene fremover, og å planlegge og holde oversikt over når de enkelte er tilstede eller ikke blir umulig å forholde seg til.

I uke 20 vil Hamarøy kommune motta totalt 78 doser. Alle disse dosene blir 2.gangsdoser. Da vil 677 personer være ferdig vaksinert.