Det var på et av Kulturforums møter tidligere i vår at ideen ble lansert. Hamarøy Frivilligsentral ble koblet på, og dermed begynte ballen å rulle. Kirka i Hamarøy, Hamarøy kulturskole, Hamsunsenteret, privatpersoner og en liste på 10-12 band/artister fra Hamarøy, både amatører og profesjonelle. Sangere, instrumentalister, danser og kor. Det vil også bli sterke fortellinger. Alt i den gode, tradisjonelle Hamarøyske Dugnadsånden: Alle bidrar med det de kan. 

-Det er så viktig å komme sammen når verden ser mørk ut, sier Overelv. Det er mange både unge og voksne som føler på maktesløsheten og mangel på håp. Derfor er det viktig å komme samme, gjøre noe samme, snakke sammen. Møtes i noe som alle kan si seg enige, og samles om: Fred skal ikke være et spørsmål om politikk eller religion.  Fred og trygghet er et ønske alle bærer i seg, legger hun til.

Selv om vi her oppe er så heldig å leve i det som nå er en fredelig del av verden akkurat nå, er det vanskelig å skulle lukke øynene for det det som skjer rundt oss. Det er mange av både nye og gamle sambygdinger også her i Hamarøy som har opplevd krig og konsekvensene av det.

Det er ingen inngangsbillett, men de som vil gi et beløp kan gjøre det per VIPPS eller ved inngangen til konserten. Alle pengen vil uavkortet gå til organisasjonen Leger uten grenser. Du kan selvsagt Vippse selv om du ikke har anledning å komme på konserten. Publikum og alle som deltar på og rundt scenen er med på dugnad for fred! Og hvis du lurer på noe eller ønsker å bidra med noe, ta kontakt med Hamarøy Frivilligsentral. 

Vipps til 118652 (Hamarøy bibliotek) og merk med "fred" eller lignende. Vi har valgt å bruke Hamarøy bibliotek sin Vipps for å få en felles innsamling fra Hábmer-Hamarøy før vi sender det til Leger uten Grenser.

-Håper vi ser mange fredelige og engasjerte folk på konsert, sier Overelv.