Innbyggerne i kommunen oppfordres til å nominere personer og foreninger, og styret i Hamarøy Frivilligsentral fungerer som jury.

Prisen for 2021 går til Tråkkemannskapet i IL Sørulf. Gjennom hele vintersesongen, fra det første snøfallet og så lenge det er mulig, tråkker idrettslaget skiløyper på Ulvsvågskaret. Her finner man ca. 10 kilometer løypetrasé hvor ca. 8 kilometer av disse er lysløype. I forbindelse med Grytarennet tråkes det også en 15 kilometers trasé (Minigryta) og selve hovedtraseen som er på 25 kilometer.

Juryens begrunnelse:

«Tråkkemannskapet i IL Sørulf med Truls Johnsen, Odd E. Grimstad, Ronald Blix og Tor Petter Olsen i spissen, har i mange år brukt utallige dugnadstimer på å preparere løypenettet på Ulvsvågskaret. Løypene er av høy kvalitet og ligger sentralt i kommunen. Området er flittig brukt av både innbyggere, hytteeiere og besøkende. Vi takker for deres engasjement og pågangsmot i arbeidet med å bedre folkehelsen og skigleden.»

Prisen består av diplom og en gavesjekk på 2500,- som er finansiert av Hamarøy Røde Kors. Prisen ble delt ut på kommunestyremøtet 10. februar 2022 av ordfører Britt Kristoffersen.

 

Tekst: Hamarøy Frivilligsentral