Bakgrunn

Alle kommuner og fylkeskommuner skal etter kommuneloven § 5-12 opprette råd for eldre og personer med funksjonsnedsettelse. Kommunen eller fylkeskommunen kan opprette ett felles råd for eldre og personer med funksjonsnedsettelse dersom det ut ifra lokale forhold er nødvendig.

Hábmera suohkan - Hamarøy kommune har tidligere valgt medlemmer til felles råd for eldre og personer med funksjonsnedsettelse. Organisasjoner for eldre, organisasjoner for personer med funksjonsnedsettelse og etablerte råd for eldre og for personer med funksjonsnedsettelse i kommunen, skal bli hørt før kommunestyret avgjør om det skal opprettes ett felles råd. Dette er ikke gjort, og kommunen ønsker nå å rette opp i dette. Forslaget i kommunestyrets vedtak er at det etableres et felles råd for eldre og personer med funksjonsnedsettelse. Dette begrunnes i kommunenes størrelse, samt økonomiske og menneskelige ressurser for å ivareta dette. Forslaget om felles råd for eldre og personer med funksjonsnedsettelse sendes ut på høring for så å behandles som ny sak i kommunestyret, etter at forslaget har vært på høring.

Hábmera suohkan - Hamarøy kommune ber høringsinstansenes kommentarer og innspill til forslaget innen 31.mars 2021.

Vi ber om at høringsuttalelser sendes per e-post til: postmottak@hamaroy.kommune.no

Høringsuttalelser er i utgangspunktet offentlige etter offentlighetsloven og vil bli publisert. Andre enn de som står på listen over høringsinstanser er velkomne til å uttale seg i høringen, og vi ber høringsinstansene vurdere om saken bør forelegges for andre som ikke er nevnt på listen over høringsinstanser.